Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Nederland, Texel 4 dagen
Duitsland Elbe 5 dagen
Duitsland, Mecklenburg 7 d.
Frankrijk Lac du Der 5 d.
Groot-BrittanniŽ, kust 6 d.
Zweden, Falsterbo 6 dagen
Turkije Bosporus 8 dagen
Turkije GŲksu & Taurus 9 d.
Marokko 11 dagen
Spanje, Lynx reis, 6 d.
Spanje Extremadura 7 d.
Spanje Donana 8 dagen
Griekenland Lesbos 8 d.
Griekenl. Dadia & Evros 8 d.
Bulgarije 10 dagen
Hongarije 8 dagen
Polen 8 dagen
Estland 8 dagen
RoemeniŽ 8 dagen
Wit-Rusland, 12 dagen
Schotland 10 dagen
Costa Rica 17 dagen
Kaapstad, guesthouse, gids
Zuid-Afrika 18 dagen
BraziliŽ 17 dagen
India 16 dagen
Panama 16 dagen
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Zuid-Afrika, Accommodatie nabij Kaapstad voor vogelaars / vogelliefhebbers,

Derick en Anita zijn in 2006 geŽmigreerd naar Zuid Afrika. Ze bezitten 8,5 hectare grond midden in een natuur reservaat, met uitzichten op bergen en de zee. Deze viersterren 8 suites tellende lodge is gelegen midden in velden vol met fynbos en protea's, de unieke biosfeer die zo kenmerkend is voor de West Kaap provincie. Tevens staat dit gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is niet voor niets dat veel gasten van 3Flavours Guesthouse dit "De beste plek om te onthaasten" noemen.

De lodge ligt nabij het dorpje Pringle Bay in de Overberg en is centraal gelegen ten opzichte van Kaapstad, het internationale vliegveld van Kaapstad, Hermanus (bekend om het spotten van walvissen) de Kaapse wijnvelden, Kaap de Goede Hoop en net om de hoek prachtige Natuurreservaten waar u alle vogels die in de West-Kaap te vinden( 204 soorten zijn inmiddels geteld) zijn gespot kunnen worden. Gastvrijheid en service staan in 3Flavours hoog in het vaandel. Ook zijn er in de directe omgeving diverse golfbanen te vinden

Ligging: Het Guest House ligt nabij het dorpje Pringle Bay. Dit dorp is centraal gelegen ten opzichte van Kaapstad, het internationale vliegveld, de wijngebieden en Hermanus (alle op ca 60/90 minuten rijden) Diverse golfbanen liggen op 25 auto minuten van het Guest House.

Accommodatie:  Iedere kamer beschikt over een ruime badkamer, uitgerust met verschillende soorten comfort. De keuze aan kamers bestaan uit 4 comfortabele kamers, 2 superieure kamers en 2 familiekamers met extra slaapkamer. Er is zelfs een verwarmd zwembad.Betaalbare luxe op een prachtige, rustgevende plek met adembenemend uitzicht op de oceaan. AKTIE 15% korting voor boekingen gemaakt voor 31 maart 2011. Gelegen midden in velden vol met fynbos en protea's, de unieke biosfeer die zo kenmerkend is voor de West Kaap provincie, ligt deze 8 suites tellende villa, in een gebied dat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het is niet voor niets dat veel gasten van 3Flavours Guesthouse dit "De beste plek om te onthaasten" noemen. Het is niet alleen deze plek die een verblijf in 3Flavours Guesthouse tot een onvergetelijke vakantieherinnering maakt, maar ook de goede zorgen van gastechtpaar Anita en Derick dragen hier zeker aan bij. Pringle Bay ligt een uur rijden van de Moederstad, Kaapstad. Vanuit de stad neemt u de beroemde Chapman's Peak Drive en de prachtige route langs de kust. In het seizoen, juni tot en met december, zult u de kolossale Zuid Kapers (walvissen) langs de kust zien trekken naar de warme wateren in het Noorden. 3Flavours ligt slechts 4 kilometer verwijderd van en prachtig wit ongerept zandstrand en u kunt er heerlijk wandelen, tochten maken op de mountainbike of Quad. Voor de durfals is er de mogelijkheid tot sandboarden en Shark Cage Diving. De rivier de Palmiet is ideaal voor een verkoelende duik, een kanotocht of misschien wel een romantische picknick. De suites van 3Flavours zijn modern ingericht met een vleugje Afrika. Ze zijn uiterst ruim en voorzien van een eigen badkamer. De 2 familiekamers hebben een aparte kinderkamer. Het ruime zwembad nodigt uit tot een verkwikkende duik na een dag vol activiteiten. Kortom een onvergetelijke uitvalsbasis voor een bezoek aan de Kaap. Kinderen van harte welkom!

De vogels en de vogelgids(en):
Vogels kijken in de omgeving van Kaapstad is een geweldige ervaring. Door de variatie in landschappen is het aantal vogelsoorten welke gezien kunnen worden op dagexcursies vanaf het Guest House ongekend. Honderden soorten vogels zijn er te zien waaronder bijzondere endmische soorten zoals: Cape Sugarbird, Cape and Bank Cormorants, Cape Bulbul, Orange-breasted Sunbird, Cape Siskin, Forest Canary, African Penguin, Cape Gannet, Crowned Cormorant, SA Shelduck, Cape Shoveler, African Black Oystercatcher, Hartlaub's Gull, Cape Gull, Water Thick-knee, Cape Grassbird, Cape Rock Thrush, Cape Rockjumper, Ground Woodpecker, Neddicky, Victorins Warbler, en nog vele andere.
Op het terrein zelf zijn er door de vele bloemen en schitterende botanische tuinen al veel verschillende vogels te zien, waaronder verschillende soorten Sunbirds. Klik hier voor een checklist van de vogels in de tuin en omgeving van het Guest House.

Er zijn vele mogelijkheden om er met lokale vogelgidsen op uit te trekken. Als je de accommodatie boekt is het mogelijk om dagexcursies te reserveren. Dagtrips naar de kust, moerasgebieden, droge westkust, Langebaan, Rooi-els en Bettys Bay zijn mogelijk. Natuurlijk kan er ook met een 'target'-lijst gewerkt worden.

De gidsen zijn alle lokale gidsen. De meeste dagtrips zullen door Brian worden uitgevoerd. Een lokale gids die reeds vanaf 1999 vogelexcursies begeleid.

De prijs van een dagtrip is afhankelijk van de bestemming. Uitgangspunt is 2200 rand voor een dagexcursie voor twee personen. (1 euro is ongeveer 10 rand)

Hoe kom je er:
Vliegen naar het internationale vliegveld van Kaapstad duurt vanaf Amsterdam Schiphol tussen de 11 en 13 uur. Er zijn al tickets van onder de Ä 650. Klik hier voor een overzicht van vluchten naar Kaapstad.

Het is mogelijk dat u afgehaald wordt van het vliegveld en naar het Guest House wordt gebracht.

Prijzen:

Comfort room

kamerprijs

1 pers

Hoogseizoen

2011

990

700

Laagseizoen

2011

900

700

Hoogseizoen

2012

1000

700

Laagseizoen

2012

925

700

 

 

 

 

 

 

 

 

Superieur room

 

 

Hoogseizoen

2011

1100

775

Laagseizoen

2011

1000

775

Hoogseizoen

2012

1150

775

Laagseizoen

2012

1050

775

 

 

 

 

 

 

 

 

Family room

 

 

Hoogseizoen

2011

1375

 

Laagseizoen

2011

1000

 

Hoogseizoen

2012

1400

 

Laagseizoen

2012

1100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honeymoon room

 

 

Hoogseizoen

2011

1350

 

Laagseizoen

2011

1350

 

Hoogseizoen

2012

1350

 

Laagseizoen

2012

1350

 

Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april
Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september

*min. verblijf van 2 nachten voor 31 dec. 2011
kamerprijs bij bezetting van 2p. inclusief ontbijt

Interesse gekregen, stuur een email voor boekingen en informatie

Click here for the english versionn Nederlandse versie