Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis GeorgiŽ voorjaar
Vogelreis GeorgiŽ najaar
GeorgiŽ & ArmeniŽ zomer
Vogelreis ArmeniŽ
Vogelreis Azerbeidzjan
Vogelreis India
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


NIEUW : 16 dagen Vogel en bloemen zomerreis Georgie en ArmeniŽ


Kaukasus Plus Reizen organiseert in samenwerking met FlevoBirdwatching een bijzondere vogel zomerreis naar het nog relatief onbekende GeorgiŽ en ArmeniŽ. Een topbestemming voor vogelliefhebbers.

Reisduur: 16 dagen
Reissom: 2.050,- euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, max. 12 personen
Accommodaties: driesterren hotels, goed verzorgde pensions, uitgaande van 2 of 3 persoonskamers
Vervoer: luxe bus en/of auto met 4-wiel aandrijving
Begeleiding: Nederlandse of engels sprekende gids, tevens ervaren vogelaar en lokale reisleiders
Inclusief: Ontbijt, lunch, avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag
Exclusief: internationaal vliegticket ( 250 ŕ 350 euro afh. van datum boeken), uitgaven van persoonlijke aard. Toeslag eenpersoonskamer a 345,- euro
Klimaat: In de bergen kan het koud zijn, met name Ďsnachts en Ďsochtends. In het zuiden temperatuur tussen de 20 en 28 graden Celsius
Zwaarte reis: Lichte wandelingen. In Kazbegi vinden de wandelingen op grotere hoogte plaats over minder goed begaanbaar terrein. Geschikt vervoer in de bergen kan zeker geregeld worden, mits tijdig bekend.
Vertrekdata: 14 juli 2020

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
Deskundige en ervaren Nederlandse reisleiding.

Globaal programma:

Dag 1: Dag van vertrek naar Tbilisi, inclusief overstap Afhankelijk van het tijdstip van aankomst rijden we direct naar het noorden, richting Russische grens om daar onze reis te starten in het schitterend gelegen Kazbegi waar de komende dagen zullen wandelen om op zoek te gaan naar de specialiteiten van deze streek. Hieronder vallen Grote Roodmus, Kaukasisch Korhoen, Kaukasische Roodstaart,

Dag 2: De bergen in Vandaag gaan we vroeg de bergen in en laten ons door een geschikte auto afzetten bij de beroemde kerk van Sameba waarvandaan we een stevige wandeling en klim naar ca 3000 meter hoogte zullen maken. Hier brengen we 1 nacht in tenten door. Op deze hoogte zullen we zoeken naar het Kaukasische Korhoen en Berghoen, de eerder genoemde specialiteiten en daarnaast maken we goede kans op Rotskruiper, Alpenheggenmus, Strandleeuwerik, Lammergier, Steenarend enz.

Dag 3: Kazbegi We gaan langzaam genietend van de prachtige uitzichten en de rododendronstruiken terug naar de vallei en het dorp. In het dorp en in de directe omgeving gaan we nog een aantal geschikte plekken af voor leuke zangvogels en roofvogels.

Dag 4: Kazbegi Ė Akhaltsikhe Een lange rit brengt ons via Kutaisi in het zuiden van het land, waarbij onderweg het beroemde weelderige park van Bordzomi aandoen, in de hoop daar o.a. de Turkse Boomklever te vinden. We overnachten in een eenvoudig pension in Akhaltsikhe.Dag 5: Akhaltsikhe Ė Zekari Ė Akhaltsikhe Deze dag brengen we door in de Lagere Kaukasus waar we nieuwe kansen hebben op onder meer Kaukasische Berghoen en Kaukasisch Korhoen. Maar ook zonder deze bijzonderheden is er genoeg te zien in de ruige streken. We overnachten in een eenvoudig pension in Akhaltsikhe.

Dag 6: Akhaltsikhe Ė Bordzjomi Ė Akhaltsikhe Vandaag besteden we nog een extra dag aan het Nationale Park van Bordzomi waar veel bossoorten te zien en te horen zijn te midden van de weelderige begroeiing.

Dag 7: Akhaltsikhe Ė Yerevan Een flinke tocht via de Armeense grens waar we van bus en chauffeur zullen moeten wisselen brengt ons in de loop van de middag in de hoofdstad van ArmeniŽ: Yerevan. Onderweg zullen we op diverse plaatsen een vogelstop maken want het gebied is rijk aan klauwieren, bijeneters, Wielewalen enz. We overnachten in Yerevan.

Marmereend

Dag 8: Yerevan Ė Armash Ė Vedi Ė Yerevan We staan weer vroeg op om in de beroemde overdadige visvijvers van Armash aan de Turkse grens te gaan vogelen. Hier wemelt het dan van de vele soorten reigers, sterns, Stelkluten, Marmereenden, Vorkstaartplevieren. Hier komen ook een aantal mooie zangers voor zoals Veldrietzanger, Zwartkoprietzanger, Aziatische Roodborsttapuit, Menetriesí Zwartkop, Groene Bijeneter en Syrische Bonte Specht. Daarnaast maken we hier goede kans op Witstaartkievit die hier bijna jaarlijks broedt. ĎsMiddags rijden we naar de woeste canyon van Vedi waar weer heel andere soorten te vinden zijn zoals Finschí Tapuit, Steenortolaan, Rotsmus, Woestijnvink en Mongoolse Woestijnvink, Grote Vale Spotvogel, Blauwe Rotslijster en Steenarend. Overnachten doen we weer in Yerevan.

Dag 9: Yerevan Ė Yeghenaghor Na het vroege ontbijt staat een lange reis naar de zuidgrens van ArmeniŽ op programma. Maar eerst rijden we naar het meer van Sevan waar enorme kolonies Armeense meeuwen broeden en daarnaast leuke eenden zoals Casarcaís en Krooneenden. Via de pas van Selim reizen we verder en onderweg zullen we zo vaak als nodig is stoppen om Ortolanen, Rotslijsters of Wielewalen te bewonderen. We overnachten in Yeghenaghor.

Dag 10: Yeghenaghor Ė Goraik Ė Kapan Terwijl we verder rijden naar de zuidgrens wordt het landschap wilder en zullen we onze best doen om onderweg de Perzische Roodborst en de beide Rotsklevers te zien te krijgen. Bij het kunstmatige meer van Goraik broeden Kleine Torenvalken en diverse soorten Gieren. We overnachten in Kapan in een eenvoudig pension.

Dag 11: Kapan Ė Megri Ė Kapan Vandaag staan we weer vroeg op om de zuidgrens te bereiken. Aan de grens met Iran is het goed vogelen in de ruige valleien want hier komt o.a. Perzische Woestijnpatrijs, Roodstaarttapuit, Oostelijke Orpheusgrasmus, Balkansperwer en Rouwmees. We overnachten weer in Kapan.

Dag 12: Kapan Ė Yerevan Een lange reis terug naar Yerevan met oa tussenstop in de vallei van Vedi waar we eerder al gevogeld hebben maar waar je niet raakt uitgekeken. Blonde Tapuiten, Woestijnvinken en Steenortolanen blijven de moeite waard. We overnachten in Yerevan.

Dag 13: Yerevan Ė Ararat Ė Yerevan We staan vroeg op om de berg Ararat te gaan beklimmen op zoek naar Steenheggemus, Perzische Roodborst, Rode Woestijnvink, Sperwergrasmus, Duinpieper en Bergkalanderleeuwerik. We overnachten in Yerevan. .

Dag 14: Yerevan Vandaag brengen we nog een laatste dag in deze omgeving door. Behalve vogels is er ook genoeg aan rijke cultuur en geschiedenis te zien.

Dag 15: Yerevan Ė Tbilisi Een lange terugreis naar GeorgiŽ, inclusief omwisseling van transportmiddel aan de grens is ons doel. We overnachten in Tbilisi.

Dag 16: Vertrek naar Nederland, inclusief overstap Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht is er nog tijd voor een bezoek aan de zwavelbaden of een van de vele bezienswaardigheden in het centrum en is er tijd om de noodzakelijk souvenirs te kopen.

Reisbegeleiding:
Jos van Oostveen Ė Ervaren vogelaar en Ėgids, ondernemer met oog voor natuur čn mensen, woonachtig in Malden en actief in de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o. Vogelend sinds 1979 en is daarmee gestart in de Flevopolders. Ooit afgestudeerd aan de Landbouw-Universiteit in Wageningen. Heeft sinds enkele jaren een op de Kaukasus georiŽnteerd reisbureau, waarbij hij actieve ondersteuning krijgt van Gennadi Tamliani, een geboren en getogen GeorgiŽr. Zowel beginnende als ervaren vogelaars kunnen bij ons terecht en zullen zeker aan hun trekken komen!

Gennadi Tamliani Ė GeorgiŽr van geboorte en sinds 1992 woonachtig in Nederland (min of meer noodgedwongen vanwege de burgeroorlog in AbchaziŽ). Ondernemer van huis uit met veel ervaring in onder meer de voormalige Sovjetrepubliek. Staat garant voor gezelligheid, gastvrijheid en een goede verzorging en heeft een scherp oog voor vogels en natuur. Zijn uitgebreide netwerk van lokale kennis en zijn talenkennis komen goed van pas op onze reizen!

 

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
 

 

Click here for the english version Nederlandse versie