Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis GeorgiŽ voorjaar
Vogelreis GeorgiŽ najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken

Natuur en vogel Fotoreis Polen
NIEUW : Vogel foto excursie reis naar Polen


Ruurd Jelle organiseert in samenwerking met  FlevoBirdwatching een bijzondere vogel reis naar Polen.

Goede kans op de Kwartelkoning

Voor 2013 staan er een aantal unieke foto excursies naar Polen op het programma. In tegenstelling tot de meeste reizen heeft u geen lokale gids maar zal ik uw gids ter plaatse zijn. Door mijn Poolse vriendin ben ik in contact gekomen met dit prachtige land, de mensen, het heerlijke eten en de taal. In het gebied rond Czestochowa heb ik een aantal schitterende locaties waar voor Nederland schaarse soorten zich fraai laten fotograferen. Door goede contacten met lokale mensen hebben we de mogelijkheid om bijvoorbeeld een hop of een draaihals te fotograferen bij deze mensen in de tuin. Deze lokale mensen geven ook een extra dimensie aan de reis doordat je een beeld krijgt van hoe de mensen er leven.

Sperwergrasmus

De soorten die we te zien krijgen komen er in behoorlijke aantallen voor. Grauwe klauwier, grauwe gors, wielewaal zijn de meest voorkomende soorten en daarnaast zijn er mooie locaties voor hop, draaihals, kwartelkoning (met wat geluk), grote karekiet, sperwergrasmus, grijskopspecht, klapekster.

De Grauwe Klauwier is nog algemeen in Polen

Vaak komen er ook wel de nodige zoogdieren voorbij als ree, vos, hermelijn en wezel. Fotograferen blijft altijd een verrassing maar voorgaande reizen waren steevast een succes!

Wezel met muis

Meer informatie Klik hier voor de website van Ruurd Jelle

 

Wat de reis zo uniek maakt is dat u niet alleen een Nederlandse gids ter plaatse heeft, maar dat de reis ook erg persoonlijk is. Zo organiseer ik de reis voor max 2 personen. Dit onderscheidt de reis van de vele groepsreizen die er al gegeven worden en het bevordert het succes. Daarnaast hebben we geen strak schema maar bepalen we gezamenlijk hoe we de dagen gaan invullen. Geheel naar uw wens dus. We maken gebruik van de auto als schuilhut en van een snel op te zetten schuiltent. Dit maakt ons zeer flexibel in het veld.

 

De reizen staan gepland voor: Vraag naar acuele data

De gids:

Ruurd Jelle van der Leij is van kinds af aan al fanatiek bezig met vogels. Het begon allemaal toen hij als klein kind mee ging met zijn vader op zoek naar kievitseieren en al gauw viel zijn interesse voor vogels ook bij andere mensen op. Zo ontmoette hij Freddie de Vries die destijds ook in Oldeholtpade woonde. Via Freddie kwam hij in aanraking met een fanatieke groep vogelaars uit Oldeholtpade e.o. en had hij de perfecte mensen om zich heen om een enorme kennis te kunnen vergaren.

Ze namen hem mee tijdens het ringen van Kerkuilen, Havik, Buizerd, Sperwer enz. Hij leerde het inventariseren van vogels door middel van de BMP methode. In het voorjaar namen ze hem mee op reizen naar Polen en Oost-Duitsland. In het najaar gingen ze steevast naar Falsterbo, Zweden om daar de enorme vogeltrek te aanschouwen. Kortom de ideale manier om alles te weten te komen over vogels in binnen en buitenland.

Na het afronden van zijn VWO is hij de studie kust en zee management gaan doen op het Van Hall te Leeuwarden. Naast de leuke excursies en mooie stages die hij tijdens deze studie heeft kunnen doen ontmoette hij ook hier weer de nodige mensen die zijn kennis deden groeien. Gedurende de studie kwam ook zijn passie voor fotografie steeds nadrukkelijker naar voren. Destijds was RJ altijd afhankelijk van andermans apparatuur maar daar kwam in 2007 verandering in. In augustus 2007 vertrok hij voor 5 maanden naar Noorwegen om daar en een aantal modules voor zijn studie te gaan volgen. Voor vertrek heeft hij zijn eigen spiegelreflexcamera aangeschaft met een aantal lenzen. Bij terugkomst bleek de drive om te fotograferen alleen maar groter en was de tijd daar om een mooie 500mm te kopen zodat ook vogelfotografie tot de mogelijkheden ging behoren. Vanaf dat moment is het hard gegaan. Zijn foto's worden o.a. verkocht door de beeldbank FotoNatura en inmiddels is hij fulltime fotograaf.

Tegenwoordig werkt hij met Nikon camera's en lenzen met een bereik van 18 tot 800mm.

Inclusief

- Logies op basis van volpension.

- Vervoer van het vliegveld naar de accommodatie, uur rijden.

- Transport ter plaatse.

- Gehele periode de beschikking over mij als gids.

Exclusief

- Uw vervoer naar Czestochowa.

- Eigen uitgaven ter plaatse.

- Uw eigen reis- en/of annuleringsverzekering.

Vervoer naar Polen

U kunt ervoor kiezen om naar Polen te gaan met uw eigen vervoer maar u kunt ook behoorlijk voordelig vliegen van Eindhoven naar Katowice. U vliegt met Wizzair voor rond de 100 euro retour.  Wanneer u aankomt op het vliegveld sta ik klaar om u mee te nemen naar het bed & breakfast.

Prijs

Bij 1 deelnemer Ä1300,- per persoon waarvan Ä400,- aanbetaling

Bij 2 deelnemers Ä1000,- per persoon waarvan Ä300,- aanbetaling

Prijzen afhankelijk van Złoty koers.

Meer informatie Klik hier voor de website van Ruurd Jelle

 

Click here for the english version Nederlandse versie