Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
PyreneeŽn
Madrid
Barcelona
Chalet, Ebro Delta, Spanje
Chalet, Brenne, Frankrijk
Budapest
Lissabon
B & B Portugal
Athene
Berlijn
Brussel
Polen
Zweden
Suriname
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Vogels kijken in het zuiden van Zweden,

In samenwerking met Rune bieden wij vogelexcursies en natuurexcursies aan in het zuiden van Zweden. 

De Buidelmees weet Rune meestal wel op te sporen !

Het is een verrassend leuke bestemming voor vogelaars. Relatief dicht bij Nederland. Deze  excursies kunnen het gehele jaar geboekt worden.

De gebieden rond Kristianstad zijn zeer geschikt voor wandelen, fietsen en struinen in de natuur. Op korte afstand zijn verschillende habitats te vinden.

Dwerguil

Winter
In de winter worden er soms meer dan 20  Zeearenden tegelijkertijd gezien. Andere soorten die gezien worden in de winter zijn o.a. Steenarend, Ruigpootbuizerd, Dwerguil en Ruigpootuil.

Ruigpootuil

Lente
De periode om duizenden Kraanvogels te bekijken (eind maart/ begin april) Daarna in kleinere aantallen aanwezig. In de vroege ochtenden vanaf begin maart tot en met mei is het mogelijk baltsende Korhoenders te zien.


De bals van de Korhoen. Hier in Zweden nog redelijk algemeen !Roodmus in Zweden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lente en Zomer
Specialiteiten als  Zwarte Specht, Buidelmees, Roodmus, Roodhalsfuut, Ooievaar, Zwarte Stern, Spotvogel, Duinpieper, Rode Wouw, Noordse Nachtegaal, Visarend, Kraanvogel, Krekelzanger, Kleine Vliegenvanger, Parelduiker, Draaihals, Notenkraker, Wielewaal,  Reuzenstern, Oehoe en Kuifmees.

Krekelzanger

Trek: Op een goede dag kunnen bijna 20 soorten steltlopers worden gespot, waaronder de Breedbekstrandloper en Grauwe Franjepoot.

Email voor meer informatie. Als u een vogelexcursie boekt bij Rune via FlevoBirdwatching ontvangt u GRATIS meer dan 3 uur aan mp3 vogelgeluiden.  

 
Uw gids:
Vogels kijken in ZwedenRune Stenholm Jakobsen is opgegroeid in het noorden van Denemarken. Sinds 2003 woont hij in Kristianstad. Hij heeft een zeer brede kennis van de natuur en is afgestudeerd Bioloog. De kosten zijn 40 euro per uur.
Informatie over de ontmoetingsplek:
U haalt Rune op met de auto, of spreekt iets anders af.
Overnachten: Rune kan een goedkope Bed & Breakfast voor u regelen nabij Kristianstad. Hier kunt u ook fietsen en een sauna huren.

Click here for the english version Nederlandse versie