Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Texel
Lauwersmeer
IJdoorn & Kinseldam
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Andere mogelijkheden
Vogelvakanties Buitenland:
Accommodatie Pyreneeën
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Vogels kijken in Bulgarije en Roemenie:

Pavel bezit in Bulgarije een Lodge geheel gericht op vogelaars, vogelliefhebbers, natuurfotografen en andere natuurliefhebbers.

Omgeving
Vanuit de Lodge kijkt u uit over het Durankulak meer en de Zwarte Zee. De accommodatie ligt vlakbij de E-87 hoofdweg, ongeveer 5 kilometer van de Roemeense grens. En op slechts 5 km afstand van de ongerepte stranden van de Zwarte Zee. De omgeving bestaat uit mooie beboste valleien, kloven, In de Zwarte Zee kunt u dolfijnen gaan kijken. Duikers kunnen niet ver van de accommodatie een onderwater bezoek brengen aan twee Griekse schepen, de “Anna Maria” en de “Kostas”, die zijn gezonken nadat ze op de klippen waren gelopen. De duikdiepte ligt tussen de 4 en de 8 meter.

Het is perfect gelegen om vele vogel hotspots en archeologische vondsten te bezoeken.

Bereikbaarheid
Vanaf Varna International Airport, 75 km. (ongeveer een 1 uur rijden) Vanaf Amsterdam vliegt u in ongeveer 7 uur naar Varna (met tussenstop in Sofia).  Vliegtickets vanaf ca. 300 euro
Vanaf Boekarest International Airport,  220 km. (ongeveer  3 uur rijden)
Treinstation Varna, op 55 km afstand
Busstation Shabla 16 km afstand, Busstation Kavarna 32 km afstand.
Tegen een vergoeding van 65 euro kunt u verzoek opgehaald worden van het vliegveld of station.
U kunt natuurlijk ook met de auto komen, maar dat is een rit van 2.500 km en ruim 29 uur.

De Lodge
De lodge wordt door experts op het gebied van vogels, dieren en andere natuur in de omgeving gerund. De lodge is het hele jaar open.  Zeer geschikt voor vogelkijk vakanties, weekend en dag trips.
Het gebouw is twee verdiepingen hoog, gebouwd in tradionele Bulgaarse stijl. Er is een ruime hal met 50 zitplekken. Op de 1e verdieping is een eetzaal, die ook dient als expositieruimte voor foto's, plattegronden en tekeningen. Ook is er een groot terras met een fantastisch uitzicht over het meer en de Zwarte Zee. Vooral tijdens de vogeltrek is het mooi observeren vanaf het terras. In de winterperiode zijn er grote groepen Roodhalsganzen te zien.
Er is een ruime privé parkeerplaats en een gratis garage voor 1 voertuig. Verder aanwezig: internet toegang, TV/ video, Swarovski spotting scopes en verrekijkers.

De accommodatie beschikt over de volgende kamers (B & B):

3 double en suite  kamers, 35 euro per nacht

2 twin en suite kamers, 35 euro per nacht

1 triple en suite kamers, 50 euro per nacht

3 single en suite kamers, 25 euro per nacht

1 en suite appartement met 2 douches en twee double kamers, prijs op aanvraag.

Extra bed, 12 euro per nacht

 

Alle kamers zijn voorzien van dubbele beglazing, airco en verwarming. 

Twin kamerTwin kamer

double kamerdouble kamer

 

Excursies
Pavel en zijn medewerkers zijn een bron van informatie om u vakantie te plannen. Zij kunnen een op maat gemaakt programma voor u samenstellen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor vogelaars, vogelliefhebbers, natuurliefhebbers en fotografen die willen verblijven in een warme en vriendelijke atmosfeer en willen genieten van het meer van Durankulak en de omgeving. Het gebied biedt fantastische mogelijkheden voor vogelaars. Excursie naar de moerassen in Bulgarije en Roemenie, de kust van de Zwarte Zee, steppe, nevelwouden en steile kloven.  Op verzoek kan er gezocht worden naar specieke soorten. De specialiteiten zijn o.a. de Roodhalsgans, Roze Pelikaan, Dwergaalscholver, Kleine Klapekster, Poelsnip, Veldrietzanger, Lachstern, Witwangstern, Witvleugelstern, Bonte Tapuit, Balkankwikstaart en Citroenkwikstaart

roodhalsgansbonte tapuitroze pelikanen

Naast vogelexcursies worden er het gehele jaar Wildlife en Natuur excursies georganiseerd. Deze is gericht op mensen met een brede interesse maar ook op vogelliefhebbers en hun familieleden. Voor elk wat wils gedurende deze excursies: archeologie, geschiedenis, vissen, winkelen, watersporten, wildlife kijken. (ringslang, roodbuikvuurpad, europese moerasschildpad, taurische hagedis, dobbelsteenslang, dolfijnen en bruinvissen in de Zwarte Zee)

 

Diner en lunchpakketten behoren ook tot de mogelijkheden.

Interesse ? Stuur ons een email met de data, wanneer u wilt komen, uw excursie wensen en transport wensen. 

Click here for the english version Nederlandse versie