Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis Georgië voorjaar
Vogelreis Georgië najaar
Georgië & Armenië zomer
Vogelreis Armenië
Vogelreis India
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


NIEUW : 19 dagen Vogelreis India


Kaukasus Plus Reizen organiseert in samenwerking met FlevoBirdwatching een spectaculaire vogel zomerreis naar India.

Reisduur: 19 dagen waarvan 17 dagen in India
Reissom: 3.370,- euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 6 personen, max. 11 personen
Accommodaties: driesterren hotels, goed verzorgde pensions, uitgaande van 2  persoonskamers
Vervoer: luxe ac-bus inclusief chauffeur, 4 jeepsafari’s met chauffeur. 1 treinreis met aircovoorziening
Begeleiding: Gespecialiseerde Engels sprekende vogelgids voor de gehele reis, geleverd door Kauntei Tours. 1 Nederlandse begeleider vanuit Kaukasus Plus Reizen
Inclusief: Internationaal retour vliegticket Amsterdam- Delhi (incl. overstap) en toeslagen., Ontbijt, lunch, avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag, entreetickets parken, musea etc
Exclusief: Visum, uitgaven van persoonlijke aard, drank, verschoning van kleding. Cameratickets in parken, fooien.
Klimaat: De temperatuur overdag ligt tussen 15-20 C en ‘s avonds en ‘s nachts is het wat koeler. In de hogere delen kan nachtvorst optreden
Zwaarte reis: Lichte wandelingen 
Vertrekdata:Zaterdag 16 november 2013.

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
U ontvangt meer dan 300 bestanden van FlevoBirdwatching aan mp3 vogelgeluiden bij het boeken van deze reis.Dag 1. Vliegreis Amsterdam-Delhi (met tussenstop) en aankomst in Delhi. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u vervoerd naar uw hotel: Hotel Aster Inn om op te frissen.

Dag 2. Delhi naar Ramnagar(Gargiya). Na het ontbijt vervoer naar het Corbett Park, een reis van 275 km. Hier zullen we de omgeving van de rivier Ramganga verkennen en het gebied van Sitabani en zullen de eerste goede vogelsoorten worden waargenomen. Overnachting vindt plaats in het resort, genaamd Wild Exotica.

Dag 3, 4 en 5. Corbett National Park. Drie volle dagen zullen we spenderen in dit uitgestrekte park, zowel per jeep, te voet als per olifant! Het vogelen in de directe omgeving van de Ramganga rivier kan vooral lonend zijn voor een aantal bijzondere Kievitsoorten en andere steltlopers, eenden en watervogels. Vogels die te verwachten zijn zijn oa: Kalij-Pheasant, Great-Slaty Woodpecker, Stork-billed en Crested Kingfisher, Brown en Tawny Fish Owls, Ibisbill, Great Thick-Knee Mountain Hawk Eagle, Grey Headed en Lesser Fish Eagles, Indian Pitta (alleen in de zomer) en Bright-Headed Cisticola. Daarnaast is ere en brede variëteit aan sub-Himalaya bossoorten en westelijke Himalaya soorten in de wintermaanden te vinden; Spechten, Drongo’s, Lijsters, Chats, Zangers en Babbelaars. Met een lijst van meer dan 400 soorten hoef je je in dit park niet te vervelen en kom je gewoon tijd te kort. Het resort dat midden in de jungle ligt biedt ons ‘s avonds de mogelijkheid om onze lijsten bij te werken en lekker te ontspannen na een volle dag in het veld.

Dag 6. Corbett naar Nainital. ‘s morgens zullen we nog relaxed vogelen in het park. In de middag rijden we dan rustig naar Nainital, een tocht van 2,5 uur, waar we zullen overnachten in een hotel, ofwel Earls Court ofwel Belvedere.

Dag 7, 8, 9 en 10. Nainital (op 1938m. hoogte). De komende 4 dagen zullen we in en om de volgende vaak met sneeuw bedekte bergen vogelen: Nainital (2270m.), Kahala-tuinen, Purani-Chungi, Shuka-tal, Tiffin-top (2292m.), Ayar-pata, Mangoli–vallei, Naini-meer, Hanumangarh-tempel, Sat-Tal, Kilbury (2525m.), Cheena-piek (2611m.) Alma-piek en Pangot. De vogels die we daar kunnen verwachten zijn o.a.: Black-headed Jay, Chestnut-headed Laughing thrush, Spotted–Laughing Thrush, Ultramarine Flycatcher, Spotted Forktail, Altai, Rufous-breasted en Black-throated Accentors, Russet-Sparrow, Collared-Grosbeak, Lammergier, Himalayan-Gier, Rufous-bellied Woodpecker, Scaly bellied Woodpecker, Himalayan Woodpecker, Greater-Yellownape, Lesser-Yellownape, Orange-flanked- bushRobin, White-tailed Nuthatch, Hill-Partridge, Rufous-throated Hill Partridge, Bush Quail, Kalij Pheasant, Koklass Pheasant, Cheer-Pheasant, Orential-turtle Dove, Spotted Dove, Beautiful–Finch, Brown-bull finch en nog veel meer. In de wintermaanden komen er ook veel soorten Lijsters, Chats, Zangers en Roodmussen voor. We overnachten steeds in het hotel in Nainital.Dag 11. Nainital naar Mukteshwar (2286m.). Na een ochtend vogelen in Nainital staat een reis van 2,5 uur voor de boeg naar Mukteshwar waar we zullen overnachten in hotel Krishna Orchid.

Dag 12 en 13. Mukteshwar (2286m.). In deze mooie omgeving hebben we 2,5 dag om de vogelschatten te ontdekken. Mukteshwar (2286m.), gelegen op een hoge bergkam is een schitterende resort van de Himalaya, omringd door fruitbomen en dikke coniferen bossen. Hier is ook het beroemde Indiase Veterinary Research Institute gevestigd. We zullen hier speciaal zoeken naar Patrijzen, Kwartels, Frankolijnen, Vliegenvangers, Parkieten, Zangers, Babblers, Gieren, Arenden, Drongo’s, Eksters en Lijsters. Onvernachting in hotel Krishna Orchid.Dag 14. Mukteshwar naar Binsar. ‘smorgens besteden we nog aan een laatste vogelzoektocht in de omgeving van het instituut. Daarna reizen we naar Binsar, een tocht van 3,5 uur. We zullen overnachten in een hotel/pension; Kasaar Jungle Lodge.

Dag 15 en 16. Binsar (2412m.). We hebben 2 mooie volle dagen om het prachtige park te verkennen. Het heiligdom van Binsar, 32 km van Almora gelegen, is een vredige plek, rijk in biodiversiteit en er zijn fantastische uitzichten op de Himalaya. Dit heiligdom is gevestigd in 1988, om een eikensoort (Quercus) die aan het uitsterven was in de centrale Himalaya regio te beschermen. Op de lagere hellingen vind je er pijnboombossen, die op de hogere hellingen vervangen worden door eiken en rododendron. Hier verwachten we om enkele zeldzame fazanten te zien te krijgen, waaronder Kelij-Pheasant, Cheer-Pheasant, Koklass-Pheasant. Daarnaast maken we goede kans op Hill-Partridge, Rufous-throated Partridge, Bush-Quail, Chukur, Mountain Hawk-Eagle, Sparrow Hawk Eagle, White-capped Redstart, Grey-winged Blackbird, Rufous-bellid Rock Thrush, Scaly Thrush, White-collared Blackbird, Long-tailed Thrush, Blue-capped Redstart, Ultramarine Flycatcher, Rufous-bellied Niltava, Grey-headed Canary, Flycatcher, Verditer Flycatcher en White-tailed Nuthatch om er een paar te noemen.

Dag 17. Binsar naar Kathgodam en per trein naar Delhi. Na nog een ochtend vogelen in Binsar reizen we af naar Kathgodam waar de we de nachttrein naar Delhi zullen pakken.

Dag 18. Aankomst in Delhi. Na aankomst in Delhi worden we naar ons hotel vervoerd om op te frissen en later in de avond zullen we dan naar het vliegveld gebracht worden voor de aansluitende vlucht naar Amsterdam (met tussenstop).

 

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
U ontvangt meer dan 300 bestanden aan mp-3 vogelgeluiden bij het boeken van deze reis.

 

Click here for the english version Nederlandse versie