vogelvoer, wintervoer, pinda's, voer voor buitenvogels, vogelzaad

Vogelgidsen Nederland top 10


Met in onze achterzak jarenlange ervaring met binnenlandse en buitenlandse vogelgidsen hebben wij een vogelgidsen top 10 samengesteld. Wellicht helpt dit u iets bij het aanschaffen van de juiste vogelgids.

1

 
De topper, zeer gedetailleerde tekeningen, wel wat klein soms. Goede beschrijvingen omtrent gedrag, determinatie en voorkomen. Ga je wat vaker vogels kijken: Neem deze vogelgids !
2  
 

Een zeer goede tweede. Geen tekeningen maar foto's. Maar wel een zeer complete gids met meer soorten dan de gids op nummer 1.
3
 

Mooie combinatie van foto's en tekeningen. Ruim 500 soorten. Gewoon een goede gids.
4
 
Deze vogelgids is in samenwerking met de vogelbescherming opgesteld. 440 soorten worden er duidelijk beschreven.
5
 
In tegenstelling tot de gidsen hierboven maar 200 soorten. Maar wel zeer compact. Echte beginnersgids.
6
 

Fraai, ook voor geoefende vogelaars.
Een handboek Een geschenk voor wie vogelsoorten uit elkaar wil houden dat verder gaat waar andere veldgidsen stoppen! Als je wel een vogelfamilie herkent, maar twijfelt over welke soort je ziet, dan biedt deze gids uitkomst.
7
 

Erg leuke gids. Determinatie in 3 stappen. Origineel. Echter maar 200 soorten.
8
 
Een zeer handzame gids. Neemt makkelijk mee.
9
 

Deze gids is meer gericht op het herkennen van de vogelgeluiden. Vandaar dat er slechts 96 soorten worden behandeld. Wel een handig boek om de geluiden onder de knie te krijgen.
10 Een checklist mag eigenlijk niet ontbreken in je rugzak ! Deze van vroege vogels is erg handig en leuk.
online nestkasten, vogelkasten en voederhuisjes voor de vogels in uw tuin bestellen. Bestel hier voordelig vogelvoer voor de vogels in uw tuin.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Nederland en Europa.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over de vogels in uw tuin. Tevens veel boeken over hoe u een vogelrijke tuin kunt maken. Klik hier voor vogelgidsen buiten Europa
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over uilen en roofvogels. Een aanrader is de veldgids Roofvogels van B. Gensbol. Hier vindt u een uitgebreid assortiment natuurgidsen. Het gaat om algemene natuurgidsen. Maar ook gidsen over bomen, bloemen, planten, vlinders, vissen, zoogdieren, insekten, paddestoelen, stenen, mineralen, Er staan echte meesterwerken tussen. Bijvoorbeeld 'de dagvlinders van Nederland' Een heerlijk boek voor natuurliefhebbers.
De laatste jaren verschijnen er steeds meer leesboeken die vogels kijken als onderwerp hebben. 'Mijn Vogels' van Albert Beintema is hier een goed voorbeeld van. Een ander leuk boek is 'Mijn Vogeljaar' van Mark Obmasciks. Hierin wordt een wedstrijd beschreven tussen enkele fanatieke vogelaars die in 1 jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien.   Hier vindt u een uitgebreid assortiment verrekijkers van verschillende merken
Uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte. Langs uitgestippelde routes of zelf u eigen pad kiezen. Deze serie kaarten wijst u de weg over de mooiste wandel-, fiets- en ruiterpaden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hier vindt u een uitgebreid assortiment leuke en leerzame vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen. De bekendste is de Vogelondekgids van Nico de Haan.
Vogelgids voor Ipad, Ipod of Iphone. De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins.
Leer de vogels herkennen met Mini Loco
Kleding, shirts, babykleding, kinder shirts voor vogelliefhebbers Andere links naar vogelvoederhuisjes:
Voederhuisjes kopen
Handgemaakte vogelvoederhuisjes
Vogelvoederhuisjes op vogelnestkastjes
Vogelvoederhuisjes bij vogelpension.nl
Tuinplus vogelhuisjes