vogelvoer, wintervoer, pinda's, voer voor buitenvogels, vogelzaad

Vogelgidsen Nederland en Europa

De Vogelatlas van Nederland, samengesteld door Sovon Vogelonderzoek Nederland, toont de veranderingen en laatste stand van zaken m.b.t. de vogelpopulaties in ons land. Betrouwbare informatie die (ook internationaal) gebruikt wordt voor actuele vraagstukken zoals klimaatverandering, natuurbeheer en landbouw. Een schitterend naslagwerk met fraaie foto's en kaartjes en grafieken


De beste gids op de markt.
De ANWB Vogelgids van Europa, geschreven door Lars Svensson, is de meest complete gids met daarin ruim 770 vogelsoorten in Europa, inclusief Noord-Afrika en grote delen van het Midden-Oosten. Van elk vogelsoort staan alle gegevens over habitat, verspreidingsgebied, geluid en voorkomen overzichtelijk op ťťn tekstpagina tegenover de afbeeldingen.


De Bijbel onder de vogelgidsen. Jubileumuitgave. Al vele jaren is de Petersons Vogelgids een betrouwbare en inspirerende bron van kennis voor zowel de beginnende als de meer gevorderde vogelaar. In deze klassieker worden 526 verschillende soorten en 170 dwaalgasten besproken. 31e druk.


Het complete overzicht met meer dan 200 vogelsoorten in Nederland en BelgiŽ. Deze complete vogelgids is een must voor elke vogelliefhebber. In dit naslagwerk vindt u alle informatie over de vogelsoorten die in BelgiŽ en Nederland voorkomen als broedvogel, doortrekker of wintergast.


Vogelgids met CD
De meest voorkomende vogels in Nederland worden behandeld in deze vogelgids, met een beschrijving (waar de vogel te vinden is, voedsel en nest), kleurenfoto en de kenmerkende roep van de vogel.


Deze gids beschrijft meer dan 500 vogelsoorten uit heel Europa. Dankzij meer dan 1000 kleurenfoto's van topfotografen en gedetailleerde illustraties van bekende tekenaars kunt u vogels in eigen tuin of in het veld makkelijk herkennen.


Zeer compacte gids.
De ideale begeleider voor wandelingen en vogelexcursies. Deze handige uitvouwkaart leert je in een oogopslag 200 soorten vogels van Nederland en BelgiŽ herkennen


Met ruim 440 soorten kun je in de  Natuurgids Vogels nagenoeg alle vogelsoorten vinden die je in Europa als broedvogel, doortrekker of wintergast kunt tegenkomen


Veldgids voor het leren (her)kennen van circa 200 veel voorkomende Europese vogelsoorten. Uitgegaan wordt van determinatie in drie stappen,


Fraai, ook voor geoefende vogelaars.
Een handboek Een geschenk voor wie vogelsoorten uit elkaar wil houden dat verder gaat waar andere veldgidsen stoppen! Als je wel een vogelfamilie herkent, maar twijfelt over welke soort je ziet, dan biedt deze gids uitkomst.


Een checklist mag niet ontbreken.
Een jaarlijst, een vakantielijst, een Nederlandse vogellijst, een levenslijst, een tuinlijst... De 'echte' vogelaar benut iedere aanleiding om de vogels bij te houden die hij gezien heeft

En nog een checklist
Met dit handige dagboekje heb je niet alleen heel veel ruimte om waarnemingen bij te houden, het biedt ook extra informatie over vogels, onderzoek, fotografie en tips voor de beste apps die je helpen bij het herkennen van de Nederlandse vogels.


Een handzame veldgids met tweehonderd vogelsoorten die wijdverbreid zijn

Dorrestijns volkomen vogelgids
Vogelgids van Hans Dorrestijn. Een grappige vogelgids kan dat?
Ja dat kan. Erg leuk boek voor vogelliefhebbers.

Steltlopers van Europa. Fantastisch boek voor zowel beginnende als ervaren vogelliefhebbers. Mooi bladerboek.

Herken de kustvogel. 160 soorten. Een aanrader voor bij de kust.

Uitgebreide vogelgids in handig formaat.

Gedrag en leuke weetjes van vogels. Aanrader.

 
online nestkasten, vogelkasten en voederhuisjes voor de vogels in uw tuin bestellen. Bestel hier voordelig vogelvoer voor de vogels in uw tuin.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Nederland en Europa.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over de vogels in uw tuin. Tevens veel boeken over hoe u een vogelrijke tuin kunt maken. Klik hier voor vogelgidsen buiten Europa
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over uilen en roofvogels. Een aanrader is de veldgids Roofvogels van B. Gensbol. Hier vindt u een uitgebreid assortiment natuurgidsen. Het gaat om algemene natuurgidsen. Maar ook gidsen over bomen, bloemen, planten, vlinders, vissen, zoogdieren, insekten, paddestoelen, stenen, mineralen, Er staan echte meesterwerken tussen. Bijvoorbeeld 'de dagvlinders van Nederland' Een heerlijk boek voor natuurliefhebbers.
De laatste jaren verschijnen er steeds meer leesboeken die vogels kijken als onderwerp hebben. 'Mijn Vogels' van Albert Beintema is hier een goed voorbeeld van. Een ander leuk boek is 'Mijn Vogeljaar' van Mark Obmasciks. Hierin wordt een wedstrijd beschreven tussen enkele fanatieke vogelaars die in 1 jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien.   Hier vindt u een uitgebreid assortiment verrekijkers van verschillende merken
Uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte. Langs uitgestippelde routes of zelf u eigen pad kiezen. Deze serie kaarten wijst u de weg over de mooiste wandel-, fiets- en ruiterpaden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hier vindt u een uitgebreid assortiment leuke en leerzame vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen. De bekendste is de Vogelondekgids van Nico de Haan.
Vogelgids voor Ipad, Ipod of Iphone. De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins.
Leer de vogels herkennen met Mini Loco
Kleding, shirts, babykleding, kinder shirts voor vogelliefhebbers Andere links naar vogelvoederhuisjes:
Voederhuisjes kopen
Handgemaakte vogelvoederhuisjes
Vogelvoederhuisjes op vogelnestkastjes
Vogelvoederhuisjes bij vogelpension.nl
Tuinplus vogelhuisjes