vogeldvd's, vogelcd's, natuur dvd's

Bekijk onze website:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins. Klik hier om terug te gaan
Schitterende documentaires, CD's en andere DVD's over vogels en de natuur. Ook erg leuk om kado te geven.

 

CD

Als in Vroege Vogels de luisteraars het voor het zeggen krijgen dan wordt de helft van de zendtijd gevuld met vogelzang. Gesprekken over zeldzame planten worden op prijs gesteld; reportages over het klimaat w
illen ze niet missen, maar de radio gaat harder als er een fluiter voorbij komt. Voor de variatie laten we ook walvissen huilen, edelherten burlen, hanen kraaien en wisenten loeien. Allemaal leuk, schrijft men in mails, maar waarom geen enkele zangvogel deze week? Daarom was de verkiezing van de mooiste vogelzang een instant succes. Er werden meer dan 75.000 stemmen uitgebracht en de winnaar prijkt triomfantelijk op de voorkant. Deze hitparade van de allermooiste Nederlandse zangers, fluiters en roffelaars is voor het eerst bijeengebracht door natuurgeluidenvanger Henk Meeuwsen. Van de 100 beste zangvogels heeft hij ook nog eens de mooiste fragmenten weten te verzamelen. Hij wil geen jager genoemd worden, want Henk jaagt niet; hij zoekt, hoort, registreert en geniet. Luister met hem mee.
1. Roodborst - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:14) 2. Nachtegaal - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:36) 3. Merel - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:20) 4. Zanglijster - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:19) 5. Koolmees - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:51) 6. Pimpelmees - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:34) 7. Staartmees - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:07) 8. Glanskopmees - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:00) 9. Matkopmees - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:48) 10. Zwarte Mees - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:05) 11. Boomklever - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:06) 12. Boomkruiper - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:38) 13. Winterkoning - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:12) 14. Vink - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:57) 15. Goudvink - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:31) 16. Kneu - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:39) 17. Spreeuw - Vogels In Nederland En BelgiŽ (2:13) 18. Zwarte Kraai - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:13) 19. Tjiftjaf - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:17) 20. Goudhaantje - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:41) 21. Heggemus - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:25) 22. Tuinfluiter - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:36) 23. Zwartkop - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:15) 24. Tortelduif - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:16) 25. Gekr. Roodstaart - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:16) 26. Boompieper - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:22) 27. Fitiskoor & Omgeving - Vogels In Nederland En BelgiŽ (2:15) 28. Ransuil - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:30) 29. Bosuil - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:25) 30. Koekoek - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:14) 31. Wilde Eend - Vogels In Nederland En BelgiŽ (0:51) 32. Meerkoet - Vogels In Nederland En BelgiŽ (1:20)
Een zeer eenvoudig gidsje om de zang van tuinvogels te herkennen. Na een korte inleiding over vogelgeluiden volgen instructies over hoe het boekje te gebruiken, in combinatie met de bijgevoegde cd waarop de vogelzang is vastgelegd. Vervolgens komen zestig genummerde vogelfoto's (in kleur) voorbij met een korte beschrijving, steeds twee vogels per pagina. De nummers komen overeen met het tracknummer op de cd. Onderaan staat van iedere vogel kort informatie over het voedsel dat ze eten en waar en hoe ze hun nest bouwen, en een omschrijving van de betreffende zang. Tot slot een beknopte literatauurlijst en een soortenlijst, alfabetisch gerangschikt en met toevoeging van de Latijnse namen. De titel is wel erg optimistisch, een buizerd in je tuin, een gierzwaluw of roek, het zal niet veel mensen overkomen. Verder is het een bruikbaar boekje voor de beginnende vogelaar, maar het zal waarschijnlijk snel verdwijnen tussen de vele andere, uitgebreidere gidsen die in omloop zijn.

Als je vogels gaat kijken, zie je als je geluk hebt soms zomaar een schitterende ijsvogel of een zeldzame blauwborst. Dat is genieten. EnÖ hoe meer vogels je dankzij deze inspirerende cursus met vogelgeluiden-cd keert kennen, des te groter het plezier. Zilveren Griffel-winnaar Nico de Haan is niet alleen de bekendste, maar zonder twijfel ook de vrolijkste vogelkenner van ons land. Met deze complete cursus kun je op elk gewenst moment beginnen en leer je onze 114 meest voorkomende vogels herkennen aan hun geluid, verenkleed, vliegbeweging en baltsgedrag.

Mezen, vinken, roodborstjes en nachtegalen: ontdek ze en laat je betoveren door het prachtige gezang van de talrijke vogels die onze parken en tuinen bevolken.
 
DVD
Andere natuur DVD's

Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Nederland en Europa. Hier vindt u een uitgebreid assortiment verrekijkers van verschillende merken
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over de vogels in uw tuin. Tevens veel boeken over hoe u een vogelrijke tuin kunt maken. Klik hier voor vogelgidsen buiten Europa
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over uilen en roofvogels. Een aanrader is de veldgids Roofvogels van B. Gensbol. Uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte. Langs uitgestippelde routes of zelf u eigen pad kiezen. Deze serie kaarten wijst u de weg over de mooiste wandel-, fiets- en ruiterpaden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.
De laatste jaren verschijnen er steeds meer leesboeken die vogels kijken als onderwerp hebben. 'Mijn Vogels' van Albert Beintema is hier een goed voorbeeld van. Een ander leuk boek is 'Mijn Vogeljaar' van Mark Obmasciks. Hierin wordt een wedstrijd beschreven tussen enkele fanatieke vogelaars die in 1 jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien.   Hier vindt u een uitgebreid assortiment natuurgidsen. Het gaat om algemene natuurgidsen. Maar ook gidsen over bomen, bloemen, planten, vlinders, vissen, zoogdieren, insekten, paddestoelen, stenen, mineralen, Er staan echte meesterwerken tussen. Bijvoorbeeld 'de dagvlinders van Nederland' Een heerlijk boek voor natuurliefhebbers.
Bestel hier voordelig vogelvoer voor de vogels in uw tuin. online nestkasten, vogelkasten en voederhuisjes voor de vogels in uw tuin bestellen.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment leuke en leerzame vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen. De bekendste is de Vogelondekgids van Nico de Haan.
Vogelgids voor Ipad, Ipod of Iphone. De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins.
Leer de vogels herkennen met Mini Loco
Kleding, shirts, babykleding, kinder shirts voor vogelliefhebbers  

Click here for the english version Nederlandse versie