Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Nederland, Texel 4 dagen
Duitsland Elbe 5 dagen
Duitsland, Mecklenburg 7 d.
Frankrijk Lac du Der 5 d.
Groot-Brittannië, kust 6 d.
Zweden, Falsterbo 6 dagen
Turkije Bosporus 8 dagen
Turkije Göksu & Taurus 9 d.
Marokko 11 dagen
Spanje, Lynx reis, 6 d.
Spanje Extremadura 7 d.
Spanje Donana 8 dagen
Griekenland Lesbos 8 d.
Griekenl. Dadia & Evros 8 d.
Bulgarije 10 dagen
Hongarije 8 dagen
Polen 8 dagen
Estland 8 dagen
Roemenië 8 dagen
Wit-Rusland, 12 dagen
Schotland 10 dagen
Costa Rica 17 dagen
Zuid-Afrika 18 dagen
Kaapstad, guesthouse, gids
Brazilië 17 dagen
India 16 dagen
Panama 16 dagen
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Texel, vogelreis, 4 dagen,

Vogeleiland bij uitstek, vogelreis vanuit goed hotel, groepsreis

Dichtbij huis ligt een van de beste vogelbestemmingen van Europa! Texel is dan ook de plek bij uistek voor een korte vogelreis, voor beginnende vogelaars. Maar ook voor de meer ervaren ‘birdwatchers’ is er tijdens dit korte reisje van alles te beleven. De schorren en slikken van de wadden, de duinen van de Slufter, de Muy en de Hors, de weilanden, plassen en rietkragen van de polders. Wandelend en op de fiets bezoeken we de beste observatieplekken.

De Spaanse Extremadura, de Poolse Biebrza moerasse en de Roemeense Donaudelta zijn bekende, vogelrijke gebieden in Europa. Maar je hoeft niet ver te reizen om veel vogels te zien. Ons eigen Texel behoort tot een van de vogelrijkste gebieden in Europa! Texel is het grootste en waarschijnlijk bekendste waddeneiland van Nederland. Het is zeker het meest vogelrijke. Jaarlijks worden er op Texel ongeveer 270 soorten gezien, waarvan er circa 80 tot broeden komen. Texel is ook bekend vanwege zijn broedende Lepelaars; een kolonie met honderden broedparen. Texel is gemakkelijk bereikbaar, de boottocht duurt niet langer dan een kwartiertje en meteen na aankomst is meteen goed vogelen. We verblijven drie dagen in het prima en bij vogelaars geliefde Hotel Prins Hendrik, dat pal achter de Waddendijk ligt. Op deze korte vogelreis bezoeken we alle belangrijke vogelplekken op het eiland. We gaan vogelen in de Mokbaai, we fietsen langs de wadkant en wandelen de Slufter in. Een enkele keer maken we gebruik van de bus om de langere afstanden te overbruggen. De vogels, de getijdenwerking en het weer bepalen ons tempo en de uiteindelijke route. De reis begint en eindigt in de haven waar de boot aankomt op Texel, zo kunt u naar wens op eigen gelegenheid wat langer op het eiland blijven en uw favoriete vogelplek nogmaals bezoeken!

BOEK DEZE REIS VANAF € 455, KLIK HIER

Boekt u via deze link dan onvangt u gratis van FlevoBirdwatching ca. 3 uur aan mp3 vogelgeluiden. Email ons voor meer informatie.

 

                     

Data en prijzen

 € 455 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

€ 540 eenpersoonskamergroepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

 

 € 455 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

€ 540 eenpersoonskamer

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud.

*=inclusief heen en terugreis.

Overnachting in Oosterend, Hotel Prins Hendrik

BOEK DEZE REIS VANAF € 450, KLIK HIER

Boekt u via deze link dan onvangt u gratis van FlevoBirdwatching ca. 3 uur aan mp3 vogelgeluiden. Email ons voor meer informatie.

 


Programma dag 1
Op eigen gelegenheid reist u met de veerboot vanaf Den Helder naar Texel. Met wat geluk ziet u onderweg bruinvissen. Na aankomst op Texel ontmoet u de reisleider en uw groepsgenoten om 13.00 uur in de veerhaven het Horntje. Ter plekke gaan we meteen vogelen. Op afstand klinkt het ´gehoemp´ van een roerdomp, jaarlijks broeden een of twee paartjes bij de Horsmeertjes. Verder zien we hier de eerste lepelaars. Tussen het wilgenstruweel verschuilen zich blauwborsten, die geweldig mooi zingen. Al vogelend wandelen we verder langs de Mokbaai naar de punt van het eiland, waar zich steltlopers ophouden. Aan het eind van de middag vertrekken we met de bus naar onze accommodatie, Prins Hendrik, dat vlak achter de Waddendijk ligt, buiten het dorpje Oosterend. Overnachting in Oosterend Uw verblijfplaats Hotel Prins Hendrik


Programma dag 2
Het leuke van een vogelreis naar Texel is dat eb en vloed ons programma bepalen. Een plek als de Slufter is vooral interessant bij hoogwater. De Slufter is misschien wel het bekendste natuurgebied van Texel. Het is een bijzonder fraai gebied dat ontstaan is in de loop van honderden jaren. Door bedijking en landwinning is het eiland Texel ontstaan, maar de kleine Slufter heeft weerstand geboden! Daar stroomde het water in en ontstond een schitterend getijdengebied. We kunnen hier diversie kweldersoorten verwachten zoals frater, strandleeuwerik en oeverpieper. Verder roofvogels, eenden en steltlopers (hoogwatervluchtplaats). Afhankelijk van het tij gaan we ´s middags naar de Muy. Dit gebied is in zomer alleen toegankelijk tijdens excursies. Er broeden o.a. lepelaars, aalscholvers en een enkele keer ook de roodmus. Overnachting in Oosterend Uw verblijfplaats Hotel Prins Hendrik

   

Programma dag 3
Er is in ons land mogelijk geen betere locatie om te vogelen, dan Texel. Hier kun je in korte tijd de meeste vogels zien en van dichtbij benaderen zonder dat ze op de vlucht slaan. Vooral de weg langs de wadkant is uniek en heel goed per fiets te bezoeken. Grote groepen steltlopers concentreren zich op plekken waar voedsel is te vinden. We stoppen bij al deze prachtige "vogeltheaters" en kijken naar de vele slotlopers, eenden en ganzen en steltlopers die we tegenkomen. De Schorren is een groot kweldergebied van ongeveer 6700 ha. De Schorren is een van de rijkste vogelgebieden van Texel. De planten die op De Schorren voorkomen zijn ook het bekijken waard. Schorren, ook wel kwelders genoemd, zijn stukken land die direct aan de zee grenzen. Als het water hoog is, overstromen de gebieden dus ook. Op de schorren kunnen alleen planten leven die tegen een flinke portie zout kunnen. Voorbeelden van deze kwelderplanten zijn zeekraal, Engels slijkgras en lamsoor. Al deze planten houden het slib van de zee vast en zijn eigenlijk de opbouwers van de kwelder. We rijden vandaag maximaal 30 à 40 km, afhankelijk van de wensen van de groep en hoe lang we bij de verschillende vogellocaties blijven. Onderwegt bezoeken we ook het vogelinformatiecentrum 'De Verrekieker' in de Cocksdorp, met o.a. boeken, een waarnemingen computer en DVD's over vogels op Texel. Overnachting in Oosterend Uw verblijfplaats Hotel Prins Hendrik


Programma dag 4
Wie wil kan vanochtend bij het ochtendgloren mee op vogelexcursie langs de Waddendijk. Ongetwijfeld kunnen we dan onze waarnemingslijst nog flink aanvullen. Afhankelijk van de beschikbare tijd en weersomstandigheden gaan we na het ontbijt nog naar een van de vogelkijkhutten op het eiland. In de middag nemen we de boot terug naar Den Helder.

       

Click here for the english versionnnn Nederlandse versie