Click here for the english version Nederlandse versie

Menu:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender
Checklist
Vakantiehuizen natuur  
Nederland
Spanje
Frankrijk
Polen
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 

 Swarovski Partner

 

Pension Bed & Breakfast, Polen

Nabij het voor vogelaars zeer interessante Drawienski Nationaal Park en het Warta Nationaal park zijn Jan en Maria uit Nederland in 2009 een Bed & Breakfast begonnen.
Een ideale uitvalsbasis voor een vogel/natuur vakantie op eigen gelegenheid.

Daarnaast is het mogelijjk voor 1 of meerdere dagen een engelstallige plaatselijk gids in te huren. Dit is mogelijjk voor het Bialowieza Biebrza,Drawienski nationale park als het Warta nationale park maar ook andere natuurgebieden in het westelijk deel van Polen.

Interesse ?, stuur ons een email.

Drawienski Nationaal Park
Het Drawienski Park maakt deel uit van een beschermd complex van rivieren en meertjes, met als belangrijkste rivieren de Drawa en de Plociczna. Het landschap bestaat uit meren, schilderachtige rivieren met helder water en oerbossen. Het oerbos is rijk aan dieren en planten;  33 soorten, soms zeldzame, zoogdieren (das, wasbeer, muskushert) , 150 vogelsoorten en 6 soorten reptielen.  In het heldere water van de meren vindt men o.a. paling en zeldzame karpersoorten. De oerbossen bestaan o.a. uit naaldbomen, berken, eiken, sparren en beuken. Er zijn eiken van meer dan 450, berken van 330 en pijnbomen van 120 jaar oud.


Warta Nationaal Park
Het Nationaal Park ligt vlakbij de monding van de Warta in de Oder. Het is een van de belangrijkste toevluchtsoorden van watervogels in Polen. Er zijn 254 soorten vogels geobserveerd, waarvan 174 hier hun broedplaats hebben. In de herfst stoppen hier  200.000 veel ganzen op hun trektocht naar het Zuiden.

De vogelsoorten.
De volgende interessante vogelsoorten zijn nog redelijk makkelijk te vinden in de parken en omgeving van het pension: Citroenkwikstaart, Noordse Nachtegaal, Waterrietzanger, Grote Karekiet, Zwarte Ooievaar, Zwarte Wouw, Rode Wouw, Grauwe Kiekendief,  Slangenarend, Schreeuwarend, Bastaardarend,
Bastaardarend
Steenuil, Velduil, Patrijs, Kwartel, Porseleinhoen, Kraanvogel, Poelsnip, Witwangstern, Witvleugelstern, Kuifleeuwerik, Duinpieper, Witrugspecht, Draaihals, Hop, Sperwergrasmus, Fluiter, Kleine Vliegenvanger, Withalsvliegenvanger, Grauwe Vliegenvanger, Klapekster, Grauwe Klauwier, Bonte Kraai, Raaf, Europese Kanarie Roodmus, Geelgors en Grauwe Gors.

CitroenkwikstaartSperwergrasmus

Het pension Bed & Breakfast:
Het pension is schitterend nieuw gebouwd. En gelegen nabij Gorzow Wielkopolskie in het noord westen van Polen. Geniet van de steden, het culturele aanbod en de prachtige natuur in deze omgeving. 
Het pension is voorzien van 5 ruime slaapkamers (enkele met eigen balkon), waarbij elke verdieping gebruik kan maken van een luxe badkamer. Tevens is aanwezig een gezellige woonkamer met een ruime moderne open keuken, waarin u zelf uw maaltijden kunt bereiden. De tuin is voorzien van een zwembad (4 x 7 m) met terras en enkele vaste barbecues.  Ook is er een speelweide voor de kinderen aanwezig. Uw auto kunt u binnen ons afgesloten terrein parkeren.

De prijzen:

Volwassenen:
Logies met ontbijt per kamer:                    € 40,00 (excl. BTW)

Kinderen tot 12 jaar:
Logies met ontbijt per kamer                     € 15,00 (excl. BTW)

Meegebrachte ingrediënten kunnen zelf bereid worden in de keuken.

Interesse ?, stuur ons een email.

Adres en Route:
Het pension is te vinden in het dorp Zdroisko op ± 15 km. van Gorzow Wielkopolskie, richting Gdansk aan het adres Ul. Mila 9.

Klik hier voor Zdroisko op Google maps.

Klik hier voor de route naar het Drawienski Nationaal Park (1 uur en 19 minuten rijden)

Klik hier voor de route naar het Warta Nationaal Park (1 uur  en 10 minuten rijden)

Vanaf Utrecht is het ongeveer 8 uur (800 km) rijden naar het Pension van Jan en Maria in Zdroisko. Klik hier voor de route

Komende vanuit Gorzow moet u op de kruising (direct na het bruggetje) rechtsaf.  Neem na ± 250 m. de derde onverharde weg aan de linkerkant. Aan het einde van deze weg ziet u links het pension van Jan en Maria.

Interesse ?, stuur ons een email.


 

 

Click here for the english version Nederlandse versie


 

Birding Top 500 Counter
Check out the Top 50 Birding sites!

The FatBirder's Nest

FatBirder Web Ring

Prev Site

Random Site

Next Site

Linking Birders Worldwide

Join

Foto's op deze website: FlevoBirdwatching, Ivan Miksik, Richard Diepstraten en Bas Meelker
Wij zijn Ivan, Richard en Bas erg dankbaar voor het gebruiken van hun fantastische foto's