Bekijk onze website:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
Wie zijn wij ?

FlevoBirdwatching is een initiatief van Rik en Taco en bestaat sinds 2007.  In 2015 hebben zij beide door tijdgebrek een stapje terug gedaan en voeren nog maar enkele excursies per jaar uit.

FlevoBirdwatching is nu een contactpunt tussen klanten en Free-lance vogelgidsen. Klanten doen rechtstreeks zaken en maken afspraken met de Free-lance gidsen

Het team free-lance vogelgidsen bestaat verder uit Pim, Lieuwe en Meino. FlevoBirdwatching legt het eerste contact met deze gidsen.

 

Lieuwe is een zeer ervaren vogelgids. Hij is vooral een expert van de noordelijke provincies van Nederland. Hij kent het Lauwersmeer op zijn duimpje en is een goede gastheer die veel weet over het gebied en de vogels die er leven.

 

 

 


Jan Mijn naam is Jan en ik woon in België, net over de grens met Zeeuwsch Vlaanderen, in de buurt van Sluis. Ik ben zelfstandig gediplomeerd natuurgids, natuur- en reisfotograaf en doe vrij veel gidswerk in het natuurreservaat “Het Zwin”. Ik ben in deze streek opgegroeid en als klein jongetje was ik altijd al buiten te vinden, kijkend naar de vogels. Het gebied rond de Belgische en Zeeuwse kust en de polders daar rond herbergen veel mooie vogelgebieden en kennen voor mij geen geheimen. Ook kan je mij vanaf het voorjaar regelmatig vinden op de Veluwe, aan de westkust van Schotland of op de buiten Hebriden. Op stap met mij is meer dan alleen vogels kijken, je kan onder andere ook tips krijgen over natuur- en wildlife fotografie.

 
Meino Een gediplomeerd natuurgids die uw vogeldag een extra dimensie geeft. Gevormd door jarenlange ervaringen, belevingen en/of avonturen in binnen- en buitenland krijgt u enthousiaste verhalen te verwerken. Op geheel eigen wijze gaat hij met u op pad. Of dat nu in het Lauwersmeergebied is, op 1 van de Waddeneilanden, ergens anders in Friesland of daaraan voorbij. Daarnaast een begenadigt natuurfotograaf dus neem, naast uw verrekijker, ook gerust uw camera mee.

 

 

 

pim vogelgids flevobirdwatching Pim is zelfstandig vogelgids en beschouwt de Oostvaardersplassen als zijn achtertuin. Naast zijn enthousiaste verhalen over de vele vogels die leven in dit uitgestrekte natuurgebied vertelt hij ook over andere zaken die een bezoek aan dit gebied zo boeiend maken. Zelfs na meer dan 1800 Zeearend waarnemingen kan Pim nog razend enthousiast worden als de Vliegende deur, het koosnaampje van de Zeearend met een spanwijdte van 2.30 meter, zich aan de deelnemers van een excursie laat zien. Pim komt ook graag in het Noord-Hollandse duingebied, de Biesbosch en een dag op Texel of Tiengemeten behoort ook tot de mogelijkheden

 

 

 

 

Belangrijk:
Deelname aan onze excursies geschiedt altijd op eigen risico van de deelnemer. Door FlevoBirdwatching wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor schade ten gevolg van dood, letsel, ongevallen, kwetsing, verlies of diefstal, veroorzaakt aan de deelnemer of diens eigendommen, tijdens of ten gevolge van een excursie.

Wij zijn altijd op zoek naar een free-lance vogelgidsen om het excursie-aanbod en netwerk van vogelgidsen uit te breiden. Dus verzorg je reeds vogelexcursies dan kunnen op deze website je excursies worden opgenomen. Klik hier voor meer informatie.

 

Click here for the english version Nederlandse versie