Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Pyreneeλn
Madrid
Barcelona
Chalet, Ebro Delta, Spanje
Chalet, Brenne, Frankrijk
Budapest
Lissabon
B & B Portugal
Athene
Berlijn
Brussel
Polen
Zweden
Suriname
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Vogels kijken in en rond Madrid,

Helaas is Aitor verhuisd naar Engeland. Wij zijn nog op zoek naar een vogelgids voor Madrid en omgeving.

 Er zijn verschillende biotopen te vinden in de omgeving van Madrid, zoals bergen, moerasgebieden en steppen. Het is ιιn van de beste gebieden in Spanje om vogels te gaan kijken. Madrid is een ideale stad om een city-break te combineren met een vogelexcursie.

Madrid is een goede bestemming om roofvogels te spotten. Vooral de Spaanse Keizerarend (wereldwijd slechts 150 broedparen waarvan 24 in de Madrid provincie). Daarnaast zijn de specialiteiten: Steenarend, Monniksgier (slechts 1.000 broedparen wereldwijd), Vale Gier, Zwarte Ooievaar, Grote Trap, Kleine Trap, Zwartbuik Zandhoen, Griel, Blauwe Ekster, Zwarte Tapuit, Purperkoet, Grijze Wouw, Kraanvogel, Dwergarend, Bijeneter, Scharrelaar, Wielewaal, Hop en Aasgier.

Er zijn verschillende mogelijkheden om vogels te kijken rond Madrid. Binnen 55 km van het centrum van Madrid zijn er erg leuke mogelijkheden voor een heerlijke dag vogels kijken.  Tijdens een excursie bezoekt u 2 tot 4 plekken. De excursies worden in het engels gegeven.

Madrid Vogelexcursie 1: El Pardo natuur reservaat - steppen en rivieren. Typische landschappen voor de omgeving van Madrid. Veel roofvogels en grote kans op Spaanse Keizerarend, Grote Trap, Zwartbuikzandhoen, Monniksgier, Blauwe Rotslijster en Roodstuitzwaluw.
Madrid Vogelexcursie 2: steppen en moerassen. Veel roofvogels zoals Kleine Torenvalk, Steenarend, Monniksgier en Dwergarend. Maar ook Ooievaar, Scharrelaar, Bijeneters, Kwak en Grote Trap.
Madrid Vogelexcursie 3: Middelands zee bosgebied. Typische spaanse heuvels en bos. Grote kans op o.a. Spaanse Keizerarend, Blauwe Ekster, Zwarte Ooievaar, Monniksgier en Kuifkoekoek.
Madrid Vogelexcursie 4: Excursie op maat, Bezoek aan 3 a 4 hot spots om vogels te kijken op basis van uw wensen en de ervaringen van Aitor.
Op zoek naar de Iberische Lynx met Aitor. Meerdaagse trip.
Madrid Natuur en vogelreis: Meerdaagse trip, op zoek naar de Iberische Lynx. Tijdens de reis is er natuurlijk niet alleen aandacht voor de Iberische Lynx. Naast andere zoogdieren is er grote kans op o.a. Spaanse Keizerarend, Monniksgier, Slechtvalk, Steenarend, Grijze wouw, Vale Gier en Havikarend. klik hier voor meer informatie.

Wilt u meer soorten zien dan zijn er de volgende mogelijkheden.  Guadalajara Provincie, Moerassen van La Mancha de Toledo Provincie en Monfrague Nationaal Park

 
Uw gids:
Aitor is verhuis naar Engeland. Wij zijn nog op zoek naar een nieuwe gids voor Madrid en omgeving.

 

 

Meestal ontmoet Aitor u bij uw hotel. Het vervoer van en naar uw hotel is bij de prijs inbegrepen. 

Kort verslag van ιιn van de Nederlandse klanten van Aitor:

"Aitor kwam ons om 15.00 uur ophalen bij ons hotel. Eerst reden we naar een gebied op ongeveer een half uur rijden, door hem Madrid plains genoemd. Een prachtig landschap. Lappen landbouwgrond en grasland in door de droogte geweldige kleuren. Daar waren meteen een heleboel roofvogels te zien. Bijna teveel voor de net begonnen vogelaar. We herkenden ze lang niet allemaal, maar Aitor was behalve een goed kijker en kenner ook een goede leraar. In de verte zagen we daar ook de grote trap, waar ik nog nooit van gehoord had. Verder veel vogels die ons bekender voorkwamen.
Na een koffiestop reden we naar een rotsachtig heuvelgebied. Daar, halverwege de heuvel zittend, met zicht op een lagune hebben we gegeten en intussen veel gezien. Na zonsondergang bleven we nog voor de oehoe die zich niet liet zien, maar wel liet horen. Zeker voor herhaling vatbaar, een excursie met deze gids!
 

Indien u via FlevoBirdwaching een vogelexcursie in Madrid boekt bij Aitor ontvangt u GRATIS meer dan 3 uur aan mp3 vogelgeluiden van Europese vogels. Klik hier of op ιιn van de excursies hieronder.

Vogelexcursies en prijzen:
Vogels kijken nabij Madrid, € 50,- per persoon (bij 2 personen)
Dag excursie (8-10 uur) of halve dag excursie (4-5 uur). Bezoek 2 a 4 plekken. Kans op Spaanse Keizerarend.
Dag: € 110 (1 persoon), € 65 (2 p.) € 50 (3 p.) € 45 (4 p.) Halve dag: € 90 (1 persoon),€ 50 (2 p.) € 40 (3 p.) € 35 (4 p.)
Meer informatie en boeken..
Vogels kijken in de Guadalajara Provincie € 115,- per persoon (bij 2 personen)
10 uur durende vogelexcursie naar de Guadalajara Provincie, 160 km ten noord-oosten van Madrid. Bezoek aan het nationale park Alto Tajo : Aasgier, Vale Gier, Steenarend, Blauwe Ekster.  € 30,- per extra deelnemer.
Meer informatie en boeken..
Vogels kijken La Mancha Humeda € 120,- per persoon (bij 2 personen)
11 uur dag excursie, 160 km van van Madrid, moerassen van La Mancha, beroemd om zijn vogels, o.a. Flamingo, Witkopeend en Purperkoet.
€ 40,- per extra persoon.
Meer informatie of boeken...
Vogels kijken Toledo Provincie € 120,- per persoon (bij 2 personen)
12 uur, dagexcursie 175 km ten zuiden van Madrid: Kraanvogels (Dec., Jan. & Februari), Grijze Wouw, Blauwe Ekster.
€ 40,- per extra persoon.
Meer informatie en boeken...
Vogels kijken Monfrague Nationaal Park € 172,- per persoon (bij 2 personen)
12 uur dag, 250 km van Madrid. Mogelijkheid om te overnachten. Beroemd natuurreservaat met nog ongerepte wildernis. o.a. Grote Trap, Oehoe, Slangenarend, Monniksgier, Spaanse Keizerarend.
Meer informatie en boeken...
Meerdaagse trip: Op zoek naar de Iberische Lynx € 949,- per persoon
6 dagen natuur- en vogelreis in Andulcie op zoek naar o.a. de Iberische Lynx, Monniksgier en Spaanse Keizerarend. Inclusief 5 overnachtingen en alle maaltijden.
Meer informatie en boeken...
Overnachten in Madrid:

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van hotels in Madrid

Nog op zoek naar een geschikt vakantiehuis of  Bed & Breakfast in Madrid? Klik hier.

Voordelige vliegtickets naar Madrid, klik hier.

 

 

Click here for the english version Nederlandse versie