Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis Georgiė voorjaar
Vogelreis Georgiė najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken

lauwersmeer vogelexcursie

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer in het noorden van Nederland, op de grens van de provincies Groningen en Friesland. Het is in 1969 ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee.


In 2003 is het Lauwersmeer tot Nationaal Park uitgeroepen: het Nationaal Park Lauwersmeer.  Samen met Texel en de Oostvaardersplassen is het Lauwersmeer een hotspot voor vogelliefhebbers. Het is beroemd in Noord-West Europa voor de steltlopers en de enorme groepen ganzen in de winter.

De gids neemt u mee naar de beste plekken om de vogels te bekijken en vertelt u veel over het gebied en de vogels. Tijdens de excursie bezoekt u verschillende schuilhutten en uitkijkpunten.

In het voorjaar kunnen soorten als Blauwborst, Snor, Sprinkhaanzanger, Baardman worden bewonderd. De Grauwe Kiekendief is een zeldzame roofvogel die in de buurt van het Lauwersmeer broedt. Er is een goede kans dat deze bijzondere vogel tijdens een excursie wordt gezien. Aan het eind van de zomer zijn er veel steltlopers te vinden.


In de winter is de hoeveelheid ganzen indrukwekkend. Grauwe gans, Kolgans, Brandgans, Rotgans, Rietgans en de Dwerggans ze zijn er allemaal. Daarnaast is het de beste plek van Nederland om de Kleine Zwaan en Wilde zwaan te bewonderen. 

Het is vaak mogelijk om de vogels van dichtbij te benaderen zodat er goede mogelijkheden zijn om foto's te maken. Daarom kunt u een excursie boeken die speciaal op fotografen is gericht. Ruurd Jelle geeft deze excursies. Onlangs is zijn boek uitgekomen.

Boek deze excursie !


Praktische informatie

Duur:  Een dagexcursie zal ongeveer 7 uur duren (vogelfotografie excursie 6 uur),  afhankelijk van het seizoen , weer en waarnemingen.

Vertrek en aankomst tijd: Voor een dagexcursie gewoonlijk van ca. 8:00 tot ca. 15:00 (14:00 bij de vogelfotografie excursie) De tijden kunnen afwijken door persoonlijke wensen, seizoen, weer en waarnemingen.

Ontmoetingspunt: Wanneer u met eigen auto reist spreken wij gewoonlijk af bij een parkeerplaats naast de Lauwerszee. Als u met het openbaar vervoer komt halen wij op bij een nader af te spreken NS-station en brengen wij u uiteraard ook weer terug naar dit station.
Vanaf ons ontmoetingspunt rijdt u mee in de auto van de gids gedurende de hele excursie, tenzij u zelf wil rijden in u eigen auto.

 

Prijzen:

Halve dag:
1-4 personen: € 135
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

Hele dag:
1-4 personen: € 220
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

Prijzen per persoon, inclusief excursies en overnachting

aantal personen Arrangement Gast op Stal
2 personen (min. 2 pers.) € 180
3 personen € 120

-----------------------------------------------------------------------------------

Prive excursie: Al onze vogelexcursies zijn prive excursies. Dat betekent dat het programma naar u wensen kan worden aangepast en dat de gids de tijd neemt om u zoveel mogelijk interessante vogels te laten zien gedurende de excursie.

De Lauwersmeer excursies worden uitgevoerd door Lieuwe  of Ruurd Jelle.  Boekt u een Lauwersmeerexcursie via FlevoBirdwatching dan ontvangt u 3 uur aan mp3 vogelgeluiden en een digitale vogelgids ter waarde van € 20,- van Vogelgids Mobiel.

Inclusief: Koffie, thee, drankjes,  gebruik van een high end spottingscope, eventueel gebruik van extra verrekijkers, vervoer tijdens de excursie, vervoer van en naar het ontmoetingspunt.

Boek deze excursie !!

Gaat u een weekend of langer op vakantie in de omgeving van het Lauwersmeer, combineer dan onze vogelexcursie met een rondvaart op het Lauwersmeer. Voorbeeld weekend: dag 1, u komt in de ochtend aan op één van onderstaande accommodaties. In de middag vertrekt u voor een 2 en half uur durende rondvaart op het Lauwersmeer met 'Rondvaartbedrijf Lauwersmeer ' Dag 2: Uw privegids van FlevoBirdwatching laat u het Lauwersmeergebied en zijn vogels uitgebreid zien. Een ideaal weekend voor de echte natuurliefhebber, en ook erg leuk om kado te geven.

Overnachten ?
Wilt u overnachten vlakbij het Lauwersmeer ? Wij hebben een aantal bed & breakfast accommodaties in de omgeving van het Lauwersmeer geselecteerd die als goede uitvalsbasis dienen om het Lauwersmeer en de omgeving te verkennen. Uw gids kan u eventueel komen ophalen bij één van de hieronder beschreven accommodaties:

Liever overnachten in een hotel.  Dan kunt u het best uitwijken naar Groningen. Vanaf Groningen is het ongeveer een half uur rijden naar het Lauwersmeer.
Klik dan hier voor een overzicht van hotels in de omgeving van het Lauwersmeer.

 
Gast op Stal
In onze kop-hals-romp boerderij is in het achterste deel van de grote schuur de voormalige hooizolder met daarbij de onderliggende dwarsstal omgebouwd tot 1 relatief groot gastenverblijf, geschikt voor 6 tot 12 personen. Het karakter van de ruimte is bewust volledig intact gelaten, maar het e.e.a. is wel zodanig aangepast dat comfortabel overnachten hierin mogelijk is.

Wyns 28
9091 BD Wyns
Tel. 31-(0)58-256222

Website: www.gastopstal.nl
 Gast op Stal Lauwersmeervogelexcursie arrangement Lauwersmeeraccommodatie Lauwersmeer
Chalet Lauwersoog
 Zoekt u rust, ruimte, natuur en stilte, gecombineerd met sportieve en ontspannende activiteiten, dan bent u in ons chalet in dit unieke gebied aan het juiste adres. We heten u van harte welkom op Westgat 7 voor een weldadige vakantie! Het chalet aan Westgat 7 staat op één van de mooiste en rustigste plekjes op het Recreatiecentrum Lauwersoog met voor- en zij-uitzicht op het Lauwersmeer en een strandje recht voor het chalet. U heeft een weids uitzicht over het water waarbij u veel vogels kunt waarnemen. Rondom het chalet heeft u gezelschap van konijntjes en kleine tuinvogels zoals kwikstaarten, goudvinken en vele andere soorten. Aan de overkant van het meer zijn bovendien regelmatig Konikpaarden en Schotse Hooglanders te zien.


Website: www.chaletlauwersmeer.nl
 
De Waterstulp
Dit natuurhuisje is gevestigd aan een van de Groninger Maren (= van oudsher een zeearm). Het verblijf ligt rechtstreeks aan het water, u heeft de beschikking over een eigen steiger en desgewenst 2 kajaks en een roeiboot. Bij ons vindt u rust, natuur en water, geen wegen in de buurt, alleen een fiets- en wandelpad. Ons gastenverblijf heeft een veranda, waar vandaan u schitterende uitzichten heeft op zonsondergangen, betoverende luchten en op de hoogste Wierde van Groningen. Ons gebied grenst aan het Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee, die staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De blokhut heeft 2 slaapplaatsen maar is verder ingericht voor 4 personen. Bent u met 4 personen dan kunt u een extra accommodatie voor 2 personen erbij huren.


Website: De Waterstulp
 
Vakantieboerderij De Rintjeshoek
Aan de voet van het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer, op een unieke locatie, ligt Vakantieboerderij "Rintjeshoek". Deze vakantiewoning (voormalig dijkopzichtershuis) biedt plaats aan 2 t/m 24 personen en is tevens bij uitstek geschikt als locatie voor cursussen, workshops en tuinfeesten.

Ook kunnen er vanaf Rintjeshoek natuurfotowandelingen worden gemaakt, zie  Wester Nieuwkruisland 15
9293 LW Kollumerpomp

Website: www.rintjeshoek.nl

 

Lauwerswille
Onze boerderij is gelegen aan de rand van de prachtige omgeving van het Lauwersmeer. Dit unieke natuurgebied, dat aangewezen is als Nationaal Park, staat garant voor vele toeristische activiteiten. Een ongerept, aantrekkelijk plattelandsgebied met authentieke cultuur en bezienswaardigheden. De accomodatie heeft een royale, beschutte achtertuin, waarin het heerlijk toeven is. Het uitzicht is adembenemend met zijn kronkelende slootjes, boerderijen, prachtige wolkenluchten en, niet te vergeten, de weidevogels. De rust is weldadig; het geluid van een tractor, een kraaiende haan maken het plattelandsgevoel compleet.

Lauwerswille
Foijingaweg 114
9293 LR Kollumerpomp
Tel: 0511- 401700
Website: www.lauwerswille.com

 
Groot Wobma State
Aan dezelfde weg als de boerderij van Eelkje ligt de monumentale boerderij Groot Wobma. De boerderij, gebouwd in 1799, is een rijksmonument en staat aan de oude dijk, hoog op een terp, met ruim uitzicht over de landerijen. 's Morgens wordt u gewekt door de vele vogels en misschien wel de koekoek. 's Winters wordt de boerderij omringd door diverse soorten ganzen. Het logement is ingericht in dezelfde authentieke stijl als de boerderij met veel oog voor detail. U kunt er met maximaal 4 personen logeren en er is een kinderledikantje aanwezig. Slapen kan in de bedstee en op de eerste verdieping. Het logement beschikt over alle eigentijds comfort, zoals bijvoorbeeld een vaatwasser en een combi-magnetron. Op de begane grond vindt u een luxe, ruime badkamer, een apart toilet, de compleet ingerichte keuken, de bedstee en de woonkamer met deur naar het terras waar u vaak al vroeg in het voorjaar heerlijk kunt vertoeven.

Skanserwei 4
9133 DV Anjum
Tel. 31-(0)519-518861
Email: grootwobma@hetnet.nl

Website: www.grootwobmastate.nl

Hostellerie de BroeksterMaar
Hostellerie de BroeksterMaar is gevestigd in een prachtig verbouwde eeuwenoude boerderij, rustig gelegen buiten het dorpje Pieterburen (gemeente De Marne, in het noordwesten van de provincie Groningen). Om iets preciezer te zijn, het huis ligt in het akkerbouwgebied tussen de dorpjes Pieterburen, Eenrum, Wehe-den Hoorn, en Molenrij/Kloosterburen. De accommodatie is slechts 15 minuten rijden van het Lauwersmeer verwijderd. Voor een vakantie, een midweek of een lang weekend kunt u - op basis van zelfverzorging - gebruik maken van ons luxueuze appartement ‘de Peerdestal’ of - op basis van logies met ontbijt - van onze comfortabele gastenkamers. Voor logies met ontbijt kunt u uw verblijf ook per nacht boeken. Daarnaast beschikt de BroeksterMaar ook over 2 comfortabele bed & breakfast kamers die in de voormalige aardappelschuur zijn gebouwd.

Vogels kijken Lauwersmeer, Arrangement Broekstermaar
3 daags arrangement met een hele dag vogels kijken
Aankomst het hele jaar door, elke dag
•aankomst (vanaf 15.00 uur) met koffie of thee
•twee overnachtingen (kamer met eigen badkamer)
•twee keer uitgebreid ontbijt
•een hele dag vogels kijken in het Lauwersmeer gebied, onder deskundige begeleiding van een gids van Flevo Birdwatching (privé excursie, incl. kofie, thee)
Prijs € 155,00 p.p. op basis van 2 personen in een 2 persoons kamer, verlenging in overleg mogelijk

Broeksterkleiweg 3
9968 TG Pieterburen
Telefoon 31-(0)595-481632
Email: info@broekstermaar.nl

Website: www.broekstermaar.nl
Overnachten in Pieterburen
Wil je meerdere dagen blijven om de omgeving te verkennen dan bieden we prachtige, comfortabele vakantiehuizen, kijk onder Karekiet, Kiekendief en Kluut. De Kiekendief is ingericht voor 13 personen daarmee is dit vakantiehuis zeer geschikt voor een familiereunie en uitstapjes met collega's of vrienden. De Karekiet is een vakantiehuis dat is ingericht voor 6 personen en de Kluut voor 4 personen.

Hoofdstraat 102
9968 AH Pieterburen, Tel: +31 (0)6 25238304 / +31 (0)6 20486474

Website: www.overnachteninpieterburen.nl/
Logeerboerderij Unia Zathe
De fraaie logeerboerderij is de perfecte uitvalsbasis voor mensen die willen genieten van de rust en de ruimte. Voor de motorrijders is er stalling aanwezig en verschillende GPS routes in de omgeving. In het rustieke dorpje Ee in het noord-oosten van Friesland kunt u volop genieten van rust en ruimte. Er is een eetgelegenheid en fietsverhuur in het dorp. Op een steenworp afstand van de mooiste plekjes van Nederland, Moddergat (2005) en Schiermonnikoog (2006). Op fietsafstand van nationaal park Lauwersmeer met de grootste diversiteit van vogels in Nederland. Er zijn 3 appartementen en 1 vakantiewoning te huur.

Omgong 7
9131KV Ee Tel: 0519 518101
Email: info@slapeninfriesland.nl

Website: www.slapeninfriesland.nl
Bed & Breakfast de Marne
In Ulrum, op slechts enkele autominuten van het Lauwersmeer wacht u een gezellige en gastvrije ontvangst op de unieke woonboerderij "De Marne", gelegen op een prachtige lokatie met wijds uitzicht over de landerijen. Hier kunt u nog genieten van de rust en stilte die er heerst en als u geluk heeft van een paar reeen die langskomen. B&B De Marne beschikt over diverse kamers. De royale kamers met grote badkamer zijn van alle moderne gemakken voorzien, en stralen een modern nostalgische sfeer uit. Elke kamer heeft een comfortabel zitje en een koffiezetapparaat (koffie is gratis) In de sfeervolle gelagkamer wordt het ontbijt geserveerd, maar hier kunt u na een lange sportieve dag ook lekker uitrusten en genieten van een goed glas wijn. De kamer is voorzien van een televisie en een computer met internetaansluiting. Bij mooi weer kunt u buiten op ons schelpenpad lekker luieren met een boek. Er staan fietsen waar u gratis gebruik van kunt maken.

Ingenieur A J van de Brielweg 1
9971 TA Ulrum
Telefoon: 31-(0)6-53163440
Email: info@bed-breakfast-demarne.nl

Website: www.bed-breakfast-demarne.nl
De koningin van Pieterburen Bed & Breakfast
Bed & Breakfast de Koningin van Pieterburen ligt zoals de naam reeds zegt in Pieterburen, op ongeveer 15 autominuten van het Lauwersmeer.

Hoofdstraat 63
Pieterburen
Telefoon: 31-(0)59-5528491 en 31-(0)623161597
Email: geenflauwidee@planet.nl

Website: www.koninginvanpieterburen.nl
Vakantiehuis Oostmahorn
In het vakantiepark de Schans te Oostmahorn ligt dit ruime vakantiehuis. Het is geschikt voor maximaal 6 personen en zeer geschikt voor kinderen. Het vakantiehuis ligt praktisch naast het Lauwersmeer. En een zeer geschikte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Vakantiepark de Schans, Huis 178
Oostmahorn
Email: oostmahorn@googlemail.com

Website: www.ferienhausinholland.de

Camping recreatiecentrum Lauwersoog
Midden in het nationale park Lauwersmeer ligt Camping recreatiecentrum Lauwersoog. Camping Lauwersoog beschikt over 4 trekkershutten waarvan 3 direct aan het water en 1 op de camping staat. Bij de 3 trekkershutten kijkt u direct uit over het Lauwersmeer. De Nederlandse trekkershut is een solide huisje van eersteklas hout met een oppervlakte van ruim 10 m2.

Strandweg 5,
9976 VS Lauwersoog
Telefoon: 31-(0)519-349133
Email: info@lauwersoog.nl

Website: www.lauwersoog.nl

Bed & Breakfast Woldstee
Bed & Breakfast Woldstee ligt aan de rand van de stad Groningen. Deze unieke ligging biedt het beste van twee werelden. De voormalige boerderij ligt pal naast het natuurgebied de Koningslaagte, onderdeel van het Reitdiepdal van het Groninger Landschap. Dit biedt een goed uitgangspunt voor mooie fietstochten en heerlijke wandelingen. Maar ook het centrum van de bruisende stad Groningen ligt op fietsafstand van de Woldstee.

Wolddijk 103 A
9738 AD Groningen
Telefoon: 31-(0)50-5797330
Email: info(at)woldstee.nl

Website: www.woldstee.nl
Bonnehof
Bonnehof is een oase in het groene noordoost Friese terpenlandschap. Op een oud boerenerf zijn drie larikshouten huisjes gebouwd, met veel privacy. De 4 tot 6-persoons huisjes zijn van vele gemakken voorzien en geschikt voor jaarrond recreatie (centrale verwarming). Vanaf de overdekte veranda (6x3m) heeft u een eersterangs uitzicht over een meer dan 600 hectare groot open gebied met veel flora en fauna. De omgeving is erg geschikt om te fietsen en te wandelen.

Weardebuorsterwei
9295 LC Westergeest
Tel. 31-(0)519-5188962
Tel. 31-(0)6 -50411843
Email: info@bonnehof.nl

Website: www.bonnehof.nl
Waterpaviljoen Eden
Gelegen nabij Noordbergum, ongeveer een half uur rijden van het Lauwersmeer vandaan. Waterpaviljoen Eden is een bijzondere vakantiebungalow die deels boven het water is gebouwd wat direct al een prachtig uitzicht oplevert. De talrijke voorzieningen zorgen voor een aangenaam verblijf waarin u weinig te wensen over zal blijven. De bungalow is met zorg ingericht waarbij kwaliteit en comfort een sfeer creėerden waarin u zich direct thuis zult voelen. Zeer luxeus met draadloos internet en sauna.

Email: informatie@waterpaviljoens.nl

Website: www.waterpaviljoens.nl
Beleef Pieterburen
Wadlopen, zeehondjes kijken, fietsen over slingerende weggetjes, een landgoed bezoeken... Om Pieterburen en omgeving te ontdekken, heb je echt meer dan een dag nodig!

Email: info@beleef-Pieterburen.nl

Website: www.beleef-pieterburen.nl/
 
The middle of Nowhere
's Morgens wakker worden van de stilte of hooguit het geluid van een trekker of een blatend schaap.... Een heerlijk ontbijt erbij en uw vakantiegevoel is compleet! Reserveer 'Bed & Breakfast' in ons gastenverblijf en op ieder gewenst tijdstip brengen wij u ontbijt.

Email: info@themiddleofnowhere.nl

Website: www.themiddleofnowhere.nl
 


tekst informatie Lauwersmeer: Wikipedia

Click here for the english version Nederlandse versie