Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
PyreneeŽn
Madrid
Barcelona
Chalet, Ebro Delta, Spanje
Chalet, Brenne, Frankrijk
Budapest
Lissabon
B & B Portugal
Athene
Berlijn
Brussel
Polen
Zweden
Suriname
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Overnachten tussen de Kraanvogels, Chalet in het Natuurpark de la  Brenne in Frankrijk, Nederlandse eigenaren:

Kraanvogels in je tuin
Midden in het ''vogelparadijs'' en ''duizend meren'' gebied Le Parc Naturel de la Brenne in Frankrijk verhuren wij een fraai chalet voor 2 ŗ 3 personen.


De Brenne kent vele natuurrijkdommen die voor de vogelliefhebbers zeker de moeite waard zijn. In de middeleeuwen begonnen monniken met de aanleg van meren voor de irrigatie van landbouwgronden en het kweken van vis. En de natuur deed de rest. Zo ontstond een mozaÔek van meer dan 2000 meren en meertjes, moerassen, bossen, weilanden, heidevelden en heggen.
Uitzicht vanuit het chalet
Er komen meer dan 40 soorten orchideeŽn voor, 150 soorten broedvogels en 110 andere soorten trekvogels. In en rond de meren komen boomkikkers, moerasschildpadden, diverse soorten slangen alsmede zoetwater kreeften en diverse soorten vis voor. Ook De schrale weilanden bevatten een rijke libellen-, en vlinderfauna. Er zijn vogels te zien die we ook in Nederland kennen zoals de kievit of de reiger (negen verschillende soorten), maar ook de griel, de hop, de bijeneter, de geelgors, de rode patrijs, de grauwe gors, de blauwe, bruine en grauwe kiekendief, de dwergarend, de slangenarend, de visarend, de zwarte en rode wouw, de zwarte ooievaar, de kwartel, de graszanger, de draaihals, de grote karekiet, de roodkopklauwier en de dwergooruil zijn onder andere de vogels die hier voorkomen.
De omgeving van het chalet in de la Brenne
Op ons erf leven twee soorten zwaluwen en uilen, terwijl op onze akkers reeŽn en wilde zwijnen vaak te zien zijn. En In september is de herten bronst goed te volgen. Heel bijzonder is in de winter de komst van de kraanvogels.
Heel bijzonder is in de winter de komst van de Kraanvogels bij ons op het land.
Bij ons op het land overwinteren honderden kraanvogels, een geweldige indruk maakt dit en ook het geluid dat ze produceren als ze tegen de avond zich verzamelen is indrukwekkend. Op ons eigen land hebben wij 5 meren met een totale oppervlakte van ongeveer 25. Ha.
Meren in de omgeving
Om deze rijkdom met anderen te delen staat er op ons boerderij erf een fraai chalet met veranda en vrij uitzicht over de landerijen. Dit is een ideale stek voor twee ŗ drie personen. Tevens hebben wij de mogelijkheid een rondleiding aan te bieden door een Nederlandse ornitholoog die de beste en mooiste plekken van de Brenne kan laten zien.
De directe omgeving van het chalet
Het chalet is netjes ingericht en beschikt over 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de woonkamer staat een 2persoons slaapbank. Er is een badkamer met douche, toilet en wastafel. Het keukentje is voorzien van een koelkast, 3pits gasfornuis en een senseo apparaat. Bad- , bed- en keukenlinnen is aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Ons tarief voor het chalet is Ä 350,-- per week, met eventueel de mogelijkheid van een uitgebreid ontbijt voor Ä 7,50 p.p. Het chalet is ook voor enkele nachten te huur. Voor meer informatie: ard.pauline@orange.fr of (0033) 254 28 60 10

Website: www.lafosseauxloups.nl

Voor de omgeving kunt u kijken op de website van het park www.parc-naturel-brenne.fr
 

Click here for the english version Nederlandse versie