Bekijk onze website:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
GPS wandeling Oostvaardersplassen,

Download  hier gratis de GPS wandeling Oostvaardersplassen

De wandeling is 15,2 km lang.

 

 

Gebruik van de tracks in de GPS

Bij de meeste wandelingen op deze website kan de track gedownload worden. Deze track kan meestal naar je eigen GPS-ontvanger gestuurd worden. Vervolgens kan je de wandeling zelf ook gaan lopen. Op deze pagina leg ik uit hoe de track met verschillende programma 's naar de GPS-ontvanger gestuurd kan worden.

Downloaden

Om een track te downloaden, klik bij de betreffende wandeling op: Download de track vande gelopen route... Sla het bestand vervolgens op. Bijvoorbeeld op het bureaublad. Pak de zip vervolgens uit, met behulp van een programma als WinZip of WinRar. Als er op de pc al een programma is ge´nstalleerd waarmee een GPX-bestand kan worden geopend, is het meestal voldoende om te dubbelklikken op het zojuist uitgepakte bestand. Het juiste programma zal dan worden geopend. Een greep uit de programma 's voor het werken met GPX-bestanden:

Mapsource

Mapsource is een programma voor Garmin GPS-ontvangers. Vanaf versie 6.5 is het mogelijk om GPX-bestanden te openen of op te slaan. Mapsource is niet gratis, maar updates kunnen wel gratis gedownload worden vanaf de website van Garmin.

Link: www.garmin.com/cartography

EasyGps

EasyGps is gratis software waarmee GPX-bestanden kunnen worden gelezen of gemaakt. De track wordt getoond in een venster. Ook kan het programma gebruikt worden om de tracks naar de GPS-ontvanger te sturen.

Link: www.easygps.com

 OziExplorer

 OziExplorer is een programma waarmee gescande kaarten kunnen worden gebruikt om er tracks op uit te zetten. In recente versies zit ook de mogelijkheid om GPX-bestanden uit te lezen en naar de GPS te sturen.

Link: www.oziexplorer.com

G7ToWin

Als het niet mogelijk is om GPX-bestanden in te lezen, dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om een GPX-bestand om te zetten naar een ander formaat. G7ToWin is een programma wat deze omzetting kan doen. Het programma kan nog veel meer, zoals het uitlezen van een GPS-ontvanger.

Link: www.gpsinformation.org/ronh/

Bron: Gerrit Snel, fotoverslagen en gps wandelingen

Click here for the english version Nederlandse versie