Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Nederland, Texel 4 dagen
Duitsland Elbe 5 dagen
Duitsland, Mecklenburg 7 d.
Frankrijk Lac du Der 5 d.
Groot-BrittanniŽ, kust 6 d.
Zweden, Falsterbo 6 dagen
Turkije Bosporus 8 dagen
Turkije GŲksu & Taurus 9 d.
Marokko 11 dagen
Spanje, Lynx reis, 6 d.
Spanje Extremadura 7 d.
Spanje Donana 8 dagen
Griekenland Lesbos 8 d.
Griekenl. Dadia & Evros 8 d.
Bulgarije 10 dagen
Hongarije 8 dagen
Polen 8 dagen
Estland 8 dagen
RoemeniŽ 8 dagen
Wit-Rusland, 12 dagen
Schotland 10 dagen
Costa Rica 17 dagen
Zuid-Afrika 18 dagen
Kaapstad, guesthouse, gids
BraziliŽ 17 dagen
India 16 dagen
Panama 16 dagen
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Duitsland, Elbe, 5 dagen,

Vogelen in de uiterwaarden van de Elbe, vogelreis vanuit sfeervol en karakteristiek pension, groepsreis.

BOEK DEZE REIS, KLIK HIER

Boekt u via deze link dan onvangt u gratis van FlevoBirdwatching ca. 3 uur aan mp3 vogelgeluiden en een excel checklist met alle vogelsoorten van de wereld. Email ons voor meer informatie.

De Elbe: een waar vogelparadijs op slechts een paar uur rijden afstand en dus de perfecte bestemming voor een korte vogelreis! De uiterwaarden van de prachtige Elbe zijn voor vogelaars en natuurliefhebbers een echte toplocatie. Er komen allerlei soorten voor die in ons land zeldzaam of zelfs helemaal verdwenen zijn.

We gaan onder meer op zoek naar ooievaars, kraanvogels, zwarte- en rode wouwen en zeearenden. Tevens houden we onze ogen goed open voor kleurrijke vlinders, mysterieuze amfibieŽn en schitterende bloemen. Verblijf in een vriendelijk pension, pal aan de uiterwaarden van deze voormalige grensrivier.

De Elbe is lange tijd grensgebied geweest tussen West Ė en Oost Duitsland. Er heeft nauwelijks economische ontwikkeling plaatsgevonden en zo kon de regio uitgroeien tot een fantastisch natuurparadijs. Nog altijd is de Elbe een rivier van formaat! Kolken, dode rivierarmen, nevengeulen, natte hooilanden, rivierduintjes en oude ooibossen zijn bewaard gebleven.

In al deze gebieden leven diverse prachtige vogels. Paartjes kraanvogels zijn langs de Elbe druk in de weer met hun jongen. Talrijke ooievaars scharrelen hun kostje bij elkaar in de natte weilanden langs de rivier. In de top van bloeiende meidoornstruiken zit een grauwe klauwier, vergezeld van een aantal druk raspende sperwergrasmussen. We zien een geelgors op een paaltje en horen de kermisgeluiden van een spotvogel. In een bosje populieren roept een wielewaal Ďdideljoí terwijl hoog in de lucht een zeearend gracieus overzeilt.

In de uiterwaard vlak achter ons pension beleven we dit alles in nog geen 10 minuten! We maken tochten door de uiterwaarden van de Elbe, maar struinen ook rond in het Elbholz, een natuurlijk hardhoutooibos op de oever van de Elbe. We wandelen tussen eeuwenoude eiken, iepen en linden. Wie weet krijgen we de fluiter, de wielewaal, de zomertortel, de middelste bonte specht en met wat geluk zelfs de kleine vliegenvanger voor onze lens. Tijdens een pauze rusten we uit op de dijk met uitzicht op het glinsterende water. Ook hier is veel natuurschoon te bewonderen! Talrijke zwarte wouwen, raven en rode wouwen vliegen voorbij. Op de dijk groeien bijzondere wilde planten. Tussen de akkerklokjes, wilde peen en tripmadam ontdekken we koninginnepages. Uit de poelen achter de dijk klinkt af en toe het mysterieuze geluid van roepende roodbuikvuurpadden en andere amfibieŽn. De Elbe heeft het allemaal.

                   


Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud .

BOEK DEZE REIS KLIK HIER

 

Boekt u via deze link dan onvangt u gratis van FlevoBirdwatching ca. 3 uur aan mp3 vogelgeluiden en een excel checklist met alle vogelsoorten van de wereld. Email ons voor meer informatie.

Print deze reis.


Programma dag 1
We vertrekken in de ochtend uit Nederland en rijden in een paar uur tijd naar het dorpje Pevestorf. Onderweg, rond een uur of twee, bezoeken we Urwald Hasbruch. Dit woud ligt in de buurt van Bremen. We hebben ongeveer twee uur de tijd om alvast onze eerste vogels te spotten. We zien mogelijk de middelste bonte specht, de appelvink, de wielewaal en de Taigaboomkruiper. Na deze excursie rijden we verder naar onze accommodatie waar we rond 18.00 uur aankomen. We nemen onze intrek in pension Lindenhof en Lindenkrug en gebruiken gezamenlijk het diner. Na het diner maken we rond 21.00 uur een avondwandeling naar de Elbe. Het boomkikkerconcert dat we hier horen is overweldigend. We zoeken onder andere naar de kwartelkoning, de ooievaar, de grauwe klauwier, de geelgors, de slechtvalk, de kraanvogel, de wielewaal en de fluiter. Misschien zien we vanavond zelfs onze eerste wouwen. Overnachting in Pevestorf, Lindenhof & Lindenkrug.

Programma dag 2
Na het ontbijt maken we vanaf ons pension een dagwandeling door de uiterwaarden van de Elbe. Het wemelt er letterlijk van de vogels en we hebben goede kans op het zien van de volgende soorten: de kraanvogel, de grauwe klauwier, de wielewaal, de groene specht, de zwarte wouw, de zomertaling, de dodaars, de ijsvogel en misschien zelfs de zwarte ooievaar. Ďs Middags bezoeken we het Elbholz waar dikke eiken, essen en iepen staan. Het woud is werkelijk prachtig en huisvest onder meer vele bonte vliegenvangers, fluiters, raven, nachtegalen, middelste bonte spechten en zwarte spechten. Na deze twee excursies wandelen we weer terug naar het pension. Overnachting in Pevestorf, Lindenhof & Lindenkrug.

Programma dag 3
Voor de echte dauwtrappers is er een ochtendexcursie gepland om 06.00 uur waarbij we op zoek gaan naar ortolanen. Als we terugkomen van de excursie staat het geurige ontbijt al op ons te wachten. Na het ontbijt rijden we met de bus naar de uiterwaarden bij Kaltenhof, een prachtig parklandschap met oude solitaire eiken en meidoornstruweel. In dit gebied hopen we de zeearend, de rode wouw, de zwarte wouw, de kleine plevier, de zomertortel, de sperwergrasmus en de kwartelkoning te spotten. Na de lunch in het veld bezoeken we het grensreservaat bij Gummern. In en bij de rietvelden hebben we grote kans op het zien van de grote karekiet, de buidelmees, het baardmannetje, de zwarte stern, de krekelzanger, de snor, het paapje, de purperreiger, de roodhalsfuut en de watersnip. We rijden vervolgens van deze wetlands in een kwartier tijd weer terug naar het pension. Overnachting in Pevestorf, Lindenhof & Lindenkrug.

Programma dag 4
Vandaag gaan we met de bus het pontje over de Elbe over naar het Rambower moor. In het Rambower moor maken we een flinke wandeling. In de weilanden en wetlands rond het meer zien en / of horen we mogelijk de roerdomp, de kraanvogel, de krekelzanger, de visarend, de zeearend, de grote karekiet, de appelvink, de spotvogel en de fluiter. In de namiddag hebben we genoeg tijd ter eigen besteding. Na het diner maken we nog een excursie naar de Nemitzerheide. Hier gaan we op zoek naar onder andere de klapekster, de duinpieper, de roodborsttapuit en de nachtzwaluw. Na het vallen van de duisternis zijnn we weer terug in ons pension voor de laatste nacht aan de boorden van de Elbe. Overnachting in Pevestorf, Lindenhof & Lindenkrug.

Programma dag 5
Na het ontbijt pakken we onze tassen in en verlaten we het pension. Voordat we terugreizen naar Nederland maken we nog een rondwandeling bij Laasche waar rivierduintjes en verschillende wetlands aanwezig zijn. Hier kunnen we voor de laatste keer onze soortenlijst aanvullen. We kunnen waarschijnlijk de zeearend, de zwarte stern, de zomertortel, de raaf en de grauwe klauwier bewonderen. Rond 12.00 uur vertrekt de bus richting Nederland waar we rond 16.30 arriveren in Nijmegen en rond 18.00 uur arriveren in Utrecht.
 

Click here for the english versionn Nederlandse versie