Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis Georgië voorjaar
Vogelreis Georgië najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


Wij bieden u een halve of volledige dag vogels kijken in en rond de Amsterdamse Waterleidingduinen. (AWD)

Als gevolg van de grote variatie in landschap en begroeiing hebben de AWD een rijke flora en fauna. Het terrein bestaat uit bos en struweel, open plekken met stuifzand, vochtige en moerassige valleien en droge vlakten. Op plaatsen die blootstaan aan de zoute zeewind staan typische soorten als Helm, Zeeraket en Zeemelkdistel. In de binnenduinbossen groeien bv. Kamperfoelie, Look-zonder-look en Adelaarsvaren. In totaal groeien er ruim 660 plantensoorten waarvan 27 bijna nergens anders in Nederland voorkomen. Ook is het een belangrijk gebied voor paddestoelen (970 soorten, dat is bijna één kwart van de totale inheemse paddenstoelenflora).

Jaarlijks broeden er ongeveer 100 vogelsoorten waaronder duinvogels als Roodborsttapuit en Braamsluiper maar ook rietvogels zoals Blauwborst en Rietzanger.  Algemeen aanwezig zijn Vos, Ree en Damhert.

Vleermuizen overwinteren in oude bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en jagen 's zomers in grote aantallen boven geulen en kanalen. Door de aanwezigheid van de vele waterpartijen zijn de AWD uitzonderlijk rijk aan libellen en wordt ook de zeldzame Waterspitsmuis vrij vaak waargenomen.

De route en tijd van vertrek hangen af van recente waarnemingen,  het weer en het seizoen.  De Duinexcursies worden gegeven van Maart tot en met Juli. We zullen op verschillende plekken een uitkijkpunt bezoeken of wandelen door dit schitterende natuurgebied. 

Praktische informatie
Duur:  Een dagexcursie zal tussen de 7 en 8 uur duren, een halve dag excursie duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van het seizoen , weer en waarnemingen. De Duin excursies worden gegeven van Maart tot en met Juli.

Vertrek en aankomst tijd: Voor een dagexcursie gewoonlijk van ca. 8:00 tot ca. 16:00. Een halve dag excursie begint om ca. 8:00 en duurt tot ca. 12:00. Het is ook mogelijk een middagexcursie te boeken. De vertrektijd is dan ca. 12:00,  de middagexcursie duurt dan tot ongeveer 16:00. De tijden kunnen afwijken door persoonlijke wensen, seizoen, weer en waarnemingen.

Ontmoetingspunt: Wanneer u met eigen auto reist spreken wij af op een voor u makkelijk te bereiken punt.  Als u met het openbaar vervoer komt halen wij op bij het station Haarlem en brengen wij u uiteraard ook weer terug naar dit station.
Wanneer u bij ons een excursie boekt zullen wij u gedetailleerde reisinformatie sturen. Vanaf ons ontmoetingspunt wandelen wij de duinen in.

Prijzen:

Halve dag:
1-4 personen: € 135
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

Hele dag:
1-4 personen: € 220
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven
 
 

Wij organiseren ook groepsexcursies bij de Duinen. Klik hier voor meer informatie.

Prive excursie: Al onze vogelexcursies zijn prive excursies. Dat betekent dat het programma naar u wensen kan worden aangepast en de tijd nemen om u zoveel mogelijk interessante vogels te laten zien gedurende de excursie. Het komt soms voor dat meerdere partijen op hetzelfde tijdstip een excursie boeken. Zover mogelijk proberen wij deze excursies dan te combineren. Is dit het geval dan krijgt u een korting van 25% op de excursieprijs.

Lunch: Er is geen eetgelegenheid in het gebied. Wij bieden een simpele lunch aan van broodjes met soep voor € 7,50 per persoon.
U kunt uiteraard ook zelf een lunchpakketje meenemen.

Inclusief: koffie, thee, drankjes, snacks, checklist van de Oostvaardersplassen, gebruik van een high end spottingscope, eventueel gebruik van extra verrekijkers, vervoer tijdens de excursie, vervoer van en naar het ontmoetingspunt.

Boek deze excursie !Click here for the english version Nederlandse versie