Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Biesbosch
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis GeorgiŽ voorjaar
Vogelreis GeorgiŽ najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


Wij bieden u een halve of hele dag vogels kijken in Nationaal Park De Biesbosch.

Het waterrijke landschap van de Biesbosch is het leefgebied van allerlei soorten vogels. In elk jaargetijde kun je in de Biesbosch vogels kijken. Het is niet alleen een belangrijke rust- en overwinteringsplek voor duizenden eenden, ganzen en steltlopers, maar ook broedplaats voor allerlei zang- en roofvogels.

De nieuwste broedvogel is wel de visarend, die in 2016 voor het eerst in de Biesbosch succesvol broedde. Tevens het eerste broedgeval van Nederland! Een andere machtige roofvogel die we kunnen tegenkomen is de zeearend, die al sinds enkele jaren in de Biesbosch broedt.

Biesbosch, landschap tijdens een excursie
De excursie is het hele jaar door te boeken.  Het voorjaar,  nazomer en najaar zijn voor dit gebied echter de meest interessante perioden om hier op pad te gaan.

 Tijdens onze excursie zullen we korte wandelingen maken en diverse vogelkijkhutten/uitkijkpunten bezoeken. Stevig schoeisel is aan te raden, evenals warme, wind- en waterdichte kleding. De route en tijd van vertrek hangen af van recente waarnemingen,  het weer en het seizoen. 
 
Praktische informatie
Duur:  Een halve dagexcursie duurt tussen 4-5 uur; een dagexcursie tussen 7-8 uur.

Vertrek en aankomst tijd:  Alle excursies beginnen om 08:00 uur. Een halve dagexcursie duurt tot ongeveer 12:00 uur, een hele dagexcursie tot ongeveer 16:00 uur. Desgewenst kan een halve dagexcursie ook ís middags plaatsvinden. De starttijd is dan om 13:00 uur, en de eindtijd rond 17:00 uur.

Ontmoetingspunt:  In overleg: We spreken af op een voor u gemakkelijk te bereiken punt. Vanaf dit punt rijden we gezamenlijk naar het excursiegebied, in de auto van de gids, of desgewenst rijdt u in uw eigen auto.


 

Prijzen:

Halve dag:
1-4 personen: Ä 135
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

Hele dag:
1-4 personen: Ä 220
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

 

Prive excursie: Al onze vogelexcursies zijn prive excursies. Dat betekent dat het programma naar uw wensen kan worden aangepast en de tijd nemen om u zoveel mogelijk interessante vogels te laten zien gedurende de excursie. Het komt soms voor dat meerdere partijen op hetzelfde tijdstip een excursie boeken. Zover mogelijk proberen wij deze excursies dan te combineren.

Lunch: Tijdens deze excursies wordt geen lunch aangeboden. U wordt verzocht zelf een lunchpakketje mee te nemen. Voor koffie/thee wordt gezorgd.

Inclusief: Vervoer van en naar het ontmoetingspunt, vervoer tijdens de excursie, gebruik van high end spottingscope, eventueel gebruik van extra verrekijker. Koffie/thee onderweg. Na de excursie ontvangt u een verslag en een lijst met de waargenomen soorten

Boek deze excursie !

Click here for the english version Nederlandse versie