Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Pyreneeën
Madrid
Barcelona
Chalet, Ebro Delta, Spanje
Chalet, Brenne, Frankrijk
Budapest
Lissabon
B & B Portugal
Athene
Berlijn
Brussel
Polen
Zweden
Suriname
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Vogels kijken in en rond Berlijn,

Rolf is een bevriende vogelgids die woont nabij Berlijn. Hij verzorgt voor natuur- en vogelliefhebbers excursies in de gebieden rond Berlijn. Berlijn is een ideale stad om een city-break te combineren met een vogelexcursie.
 In de directe omgeving van Berlijn zijn namelijk enkele bijzondere vogelsoorten te vinden. Ten Noord-Westen van Berlijn is een kleine populatie van de Grote Trap te vinden. April en Mei zijn de beste maanden om de Grote Trap te observeren.

Daarnaast zijn er gedurende de trektijd volop Kraanvogels aanwezig. De beste tijd voor de Kraanvogels is tijdens de trek vanaf augustus tot november. Op broed en balsgedrag te observeren van de Kraanvogels is het raadzaam Berlijn in April of Mei te bezoeken.

Kraanvogels nabij Berlijn

Andere soorten die tijdens de Berlijn vogelexcursies gezien kunnen worden zijn:
Noordse Nachtegaal,
Zwarte Ooievaar,
Ortolaan,
Grauwe Gors,
Middelste Bonte Specht,
Zeearend,
Draaihals,
Woudaap,
Roodhalsfuut,
Geoorde Fuut,
Schreeuwarend,
Visarend,
Boomvalk en
Zwarte Specht 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om vogels te kijken rond Berlijn. De excursies worden in het engels of duits gegeven:

Berlijn Vogelexcursie Havelland dagexcursie: Het excursie gebied ligt ten Noord-Westen van Berlijn. Gedurende de trekperiode zijn er soms duizenden Kraanvogels te zien. Andere mogelijke soorten zijn o.a. Kleine en Wilde Zwaan, Ortolaan, Grauwe gors,  Zeearend en Visarend. De Grote Trap wordt regelmatig gespot. Het is een uniek broedgebied voor Grote Trappen in Duitsland. Tijdens de excursie behoren Otters en Bevers ook tot de mogelijke waarnemingen.

Berlijn Vogelexcursie Uckermark dagexcursie: Het excursiegebied ligt ten noorden van Berlijn. Soorten die tijdens de excursie gezien kunnen worden zijn o.a. Schreeuwarend, Visarend, Zeearend,  Zwarte Ooievaar, Boomvalk, Noordse Nachtegaal,  Draaihals, Middelste Bonte Specht en gedurende de trekperiode duizenden Kraanvogels en Ganzen. 

Uw gids:
Rolf is een natuurgids met veel kennis van de omgeving van Berlijn.  Hij vind het erg leuk om mensen de vaak onbekende natuur rond Berlijn te laten zien.

 

Prijzen:
De prijzen zijn afhankelijk van waar afgesproken wordt:  De excursie wordt duurder  indien u wenst opgehaald te worden bij uw hotel of bij het vliegveld.  Het handigst is af te reizen naar een makkelijk te bereiken treinstation waar Rolf u oppikt en weer terugbrengt.

Station Rathenow bij de Havellandexcursie, 51 minuten met de trein vanaf Berlijn Centraal Station. Prijsindicatie  € 72,50 per persoon bij 2 personen.

Station Furstenberg/Havel bij de uckermark excursie,  58 minuten met de trein vanaf Berlijn Centraal Station. Prijsindicatie: tussen de € 55 en € 110 per persoon voor een dagexcursie.

INTERESSE: STUUR ONS EEN EMAIL.

Het is ook mogelijk een halve dag excursie bij Rolf te volgen.

Indien u via FlevoBirdwaching een vogelexcursie in Berlijn boekt bij Rolf ontvangt u GRATIS meer dan 3 uur aan mp3 vogelgeluiden van Europese vogels. Klik hier om meer informatie over de Berlijn vogelexcursies aan te vragen.

Testimonial Kim and Sean, UK:
"Rolf begeleide ons rond Prenzlau / Furstenberg. Het was een werkelijk opmerkelijke en gedenkwaardige dag voor ons. We vonden beide Rolf een uiterst charmante en goed geïnformeerde gids. Rolf was zorgde ervoor dat we  heel veel vogels hebben gezien. In feite zagen we 16 soorten die we nog nooit eerder hadden gezien. en vele andere die we slechts éé of twee keer eerder hadden gezien in het Verenigd Koninkrijk. Ik weet niet wat het beste waarneming was, de Schreeuwarend, de  ooievaars, de Spotvogels de Zwarte Wouw, of de Roodhalsfuut, of ... de lijst gaat maar door. Voor ons was het geweldig om omringd te zijn door Koekkoeken, roepend en vliegend, en de Kraanvogels in de lucht te zien. Tijdens de lunch zagen wij Sijsjes. We hadden een fantastische dag vol ontmoetingen met vogels, allemaal in een prachtige setting.."

Overnachten en vliegen Berlijn:

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van hotels in Berlijn.

Volledige stedenreis naar Berlijn inclusief vliegreis en hotel vindt u hier.

 

Click here for the english version Nederlandse versie