Bekijk onze website:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
Nieuwe ANWB Vogelgids van Europa, Lars Svensson.

In september 2010 is de nieuwe ANWB Vogelgids van Europa van Lars Svensson uitgekomen. Deze gids wordt beschouwd als de beste vogelgids op de markt. Ook wij sluiten ons hierbij aan. Het is de meest volledige vogelgids voor Europa en delen van Afrika en het Midden-Oosten. Er worden ruim 850 soorten beschreven, aangevuld met kaartjes van trekroutes, wintergebieden en broedgebieden. Deze nieuwe editie telt 50 extra pagina's met beschrijvingen en illustraties. Het register is uitgebreid met Duitse, Engelse en Franse namen.

Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Nederland en Europa. Klik hier voor vogelgidsen buiten Europa
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over de vogels in uw tuin. Tevens veel boeken over hoe u een vogelrijke tuin kunt maken. De laatste jaren verschijnen er steeds meer leesboeken die vogels kijken als onderwerp hebben. 'Mijn Vogels' van Albert Beintema is hier een goed voorbeeld van. Een ander leuk boek is 'Mijn Vogeljaar' van Mark Obmasciks. Hierin wordt een wedstrijd beschreven tussen enkele fanatieke vogelaars die in 1 jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien.  
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over uilen en roofvogels. Een aanrader is de veldgids Roofvogels van B. Gensbol. Uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte. Langs uitgestippelde routes of zelf u eigen pad kiezen. Deze serie kaarten wijst u de weg over de mooiste wandel-, fiets- en ruiterpaden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment leuke en leerzame vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen. De bekendste is de Vogelondekgids van Nico de Haan. Hier vindt u een uitgebreid assortiment natuurgidsen. Het gaat om algemene natuurgidsen. Maar ook gidsen over bomen, bloemen, planten, vlinders, vissen, zoogdieren, insekten, paddestoelen, stenen, mineralen, Er staan echte meesterwerken tussen. Bijvoorbeeld 'de dagvlinders van Nederland' Een heerlijk boek voor natuurliefhebbers.
De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins.
online nestkasten, vogelkasten en voederhuisjes voor de vogels in uw tuin bestellen.
Bestel hier voordelig vogelvoer voor de vogels in uw tuin. Leer de vogels herkennen met Mini Loco
Kleding, shirts, babykleding, kinder shirts voor vogelliefhebbers  

De verkoop van de boeken vindt plaats via Bol.com en Bruna

 Wij stellen het zeer op prijs als u van plan bent een vogelgids of -boek te bestellen dat via onze website te doen.  U betaalt dezelfde prijs als rechtstreeks via Bol.com of Bruna, deze prijs is in de meeste gevallen lager dan bij de boekhandel of andere boekenwinkels op het internet. Bovendien heeft u bij ons een zeer ruime keuze aan vogelboeken. Wij verdienen een kleine commissie per verkocht boek. (gemiddeld 50 eurocent) De inkomsten gebruiken wij om de kosten van deze website te betalen.

Onze bestsellers en aanraders:

Wat zingt daar ? + CD
Wat zingt daar ? + CD
D. de Vos & L. de Meersman


Zeer mooi product en zeer leerzaam. Het beste product om vogelzang beter te leren kennen

Leer de vogels herkennen met Mini Loco
Mini Loco, vogel herkennen, FlevoBirdwatching

Leuk voor kinderen, op school of voor uzelf; leer de vogels herkennen met deze 20 speelkaarten voor Mini Loco.

Dorrestijns vogelgids
Dorrestijns vogelgids
Hans Dorrestijn

Humor en vogels, het kan heel goed samen !

Mijn vogels
Mijn vogels
A.J. BeintemaErg leuk boek, leest heerlijk weg. Een must voor alle vogelliefhebbers

Vogelgids van Europa
Vogelgids van Europa
Lars Svensson & P.J. Grant


De beste vogelgids die er is


Nieuwe vogelgidsen en boeken:
 Vogels zien en horen
Vogels zien en horen
Wim J. van der Steen


De auteur (bioloog/filosoof) toont in dit vierkante boekje verschillende aspecten uit het leven van vogels. Hoe de merel een regenworm vangt, waarom een torenvalk bidt, hoe de kleuren van een pimpelmeesmannetje toch heel anders zijn dan die van het vrouwtje, of dat een reiger heel slim kan zijn, spreeuwen mooi samen kunnen vliegen en gierzwaluwen bijna alles in de lucht doen, komt in een duidelijke taal aan de orde. Tevens wordt aandacht besteed aan de bioloog Konrad Lorenz, die een tijdje de taak van moeder voor een groep jonge ganzen over heeft genomen, en de verschillen tussen een vleeseter en een vegetarier. De informatieve tekst staat zonder poespas in eenvoudige taal. Soms is er wel veel tekst op een pagina opgenomen. De toon is vriendelijk en kindgericht. Gedetailleerde, paginagrote, getekende illustraties in natuurgetrouwe kleuren begeleiden de tekst. Een leerzame verdieping over verschillende soorten vogels om huis en tuin. Vol interessante wetenswaardigheden. Zowel een register als inhoudsopgave ontbreken. Wellicht ook te gebruiken als voorleesboek vanaf ca. 6 jaar. Verder geschikt om zelf te lezen, vanaf ca. 8 t/m 10 jaar. Hulp bij spreekbeurt en werkstukken.
Deltas Vogelgids
Deltas Vogelgids, uitgave 2010
Michael Lohmann & Lohmann, Michael


Kenmerken - Verspreiding - Voortplanting - Voeding In deze praktische vogelgids vind je alle informatie over de vogels die bij ons voorkomen. Je krijgt van elke inheemse vogel een duidelijke beschrijving: hoe hij eruitziet, verspreidingsgebied en biotoop, voortplanting, voeding en nog veel meer. De vogels zijn gerangschikt volgens de familie waartoe ze behoren. De kenmerken van elke vogel worden nog eens duidelijk geďllustreerd met een mooie foto! Deze gids is een onafscheidelijke metgezel voor elke vogelliefhebber die de natuur in trekt!
Aanschouw de vogels
Aanschouw de vogels
Colin Tudge


Alle dieren zijn gelijk – maar zoals George Orwell zei, sommige zijn meer gelijk dan andere. En de vogels staan wat Colin Tudge betreft vooraan. Zij kunnen bijna alles wat zoogdieren kunnen – maar dan nog veel meer. Omdat zij kunnen vliegen hebben zij een manier van leven ontwikkeld waarmee zij hemel en aarde bestrijken. Colin Tudge beschrijft in Aanschouw de vogels alles wat zo fascinerend is aan vogels overal ter wereld. Van de geheimen van de vogeltrek tot de gecompliceerde familiebanden van sommige soorten, van de veelvoud aan habitats en overlevingsstrategieën tot de geheimen van het kunnen vliegen zelf. 'Er zijn maar weinig boeken waarin zo duidelijk over de diversiteit aan vogels en hun habitat wordt verteld als hier.' - Sunday Telegraph
Blinde vink
Blinde vink
Jean-Pierre Geelen


Het moet er maar eens uit: ook ik ben een vogelaar. Niet iets om trots op te zijn. 'Als je ooit zó wordt, ga ik bij je weg,' dreigde mijn vrouw eens, wijzend naar de tv waarop een vijftiger te zien was met een gezicht als de kop van een kalkoen. Met ringbaardje, kaplaarzen en geblokte wollen trui stond hij door een verrekijker te turen naar een vogel. Ik begrijp haar. In Hoe ik vogels leerde kijken beschrijft Jean-Pierre Geelen op lichtvoetige en aanstekelijke wijze hoe zijn liefde voor vogels groeide en steeds meer aan betekenis won. Een liefde die pas later in zijn leven ontstond, en alleen maar heviger wordt. Dit boek gaat over vogels, vrouwen en vogelaars, de kunst van het kijken en het ontdekken van het leven. Het bevat ook een korte cursus vogels kijken, onder het motto: wie van vogels kan houden, wordt een rijker mens. Vorig jaar presenteerde RTL het nieuwe tv-seizoen aan de pers in een kasteeltje op een landgoed bij Bloemendaal. Iedereen was er: Wendy, Froukje, Robert; sterren die straalden op commando. Van die wereld van plastic is me niets bijgebleven. Onvergetelijk en oneindig veel indrukwekkender waren de twee hemelsblauwe gedaanten die ik buiten glashelder voorbij zag scheren over het water. IJsvogels!
Vogels in de kop deel 1
Vogels in de kop deel 1
Jan Desmet


In 1984 is de Vlaamse schrijver van deze driedelige reeks* boeken begonnen met het verzamelen van krantenknipsels waarin dieren het onderwerp vormen. Waren het eerst voornamelijk milieuonderwerpen, later werd de verzameling allengs diverser. Omdat vogels al vroeg zijn belangstelling hadden, richtte hij zich vooral op deze groep bij het schrijven van dit boek. Het vormt een neerslag van de vele duizenden krantenartikelen en is een mix van krantenkoppen, weetjes en feiten. In deel 1 worden vooral algemene onderwerpen behandeld zoals vogeltrek, nestbouw, vogelhinder enz. De illustraties bestaan uit per hoofdstuk een zwart-witfoto van een aantal krantenknipsels. Door de opzet van het boek is het niet erg geschikt om te gebruiken als naslagwerk. Ook heeft de leesbaarheid nogal geleden door de overstelpende hoeveelheid (non-)informatie, ook al zal bij het doorbladeren ervan de lezer regelmatig een glimlach ontlokt worden. Eerder verscheen van Desmet o.a. 'Van de liefde, van de hond
   
Click here for the english version Nederlandse versie